Drankjes vrijmibo

Zo, vrijdag! De werkweek ligt weer achter je en een weekend vol mooie plannen ligt voor je. En hoe kun je deze vrije dagen beter inluiden dan met een vrijdagmiddagborrel? Zet je computer uit, leg de telefoon aan de kant en strijk neer met een lekker drankje. Wij zetten 3 drankjes voor een vrijdagmiddagborrel voor je op een rij.

Drankjes vrijdagmiddagborrel#1 – Cocktails

Yes, cocktails. Koop een lekkere fles drank en zet de overige ingrediënten neer, zodat iedereen zelf zijn cocktail kan mixen. Kies bijvoorbeeld voor een veelzijdige drank zoals vodka of rum. Deze alcoholische versnaperingen gaan namelijk in veel cocktails, maar niet te vergeten: ze zijn puur ook erg lekker.

Drankjes vrijdagmiddagborrel#2 – Non-alcoholische versnaperingen

Veel mensen vinden het gezellig om gewoon een drankje in de hand te hebben. Het lijkt soms wat leuker dan een glaasje cola. Maar als je moet bobben of een andere reden hebt waarom je liever even geen alcohol drinkt, moet je dan meteen de vrijdagmiddagborrel overslaan? Echt niet! Er bestaan tegenwoordig veel lekkere alcoholvrije drankjes. Naast gewone biertjes worden er ook steeds meer speciaalbiertjes zonder alcohol gemaakt. Dit geldt ook voor wijn. Waar eerder werd gedacht dat alcoholloze drankjes (waar oorspronkelijk wel alcohol in hoort te zitten) niet lekker zijn, heeft het mis. Deze markt wordt steeds beter!

Drankjes vrijdagmiddagborrel#3 – Speciaalbiertjes

We noemden het net al even: het speciaalbiertje. Dit drankje wordt steeds populairder en begint de markt meer en meer te veroveren. Dit komt mede doordat er veel kleine brouwerijen opstaan en bijzondere biertjes maken. Het is een oude gedachte dat een biertje alleen voor mannen is. Er zijn zoveel lekkere bieren die perfect zijn voor zowel man als vrouw. Richting de zomer raden wij lichte biertjes aan, zoals witbier, blond, zachte IPA’s (New Engeland, Session) en een saison. En let’s get the vrijmibo started!

Houd een proeverij

Een gewone vrijmibo is natuurlijk al leuk. Samen met jouw collega’s even de week doorspreken en alles loslaten. Maar je kunt hem ook net even iets anders maken dan normaal. Houd bijvoorbeeld een proeverij. Je kunt er voor kiezen om een dranksoort uit te kiezen waar jullie allemaal niets vanaf weten en gewoon de smaakpapillen het werk te laten doen. Maar misschien weet een van jouw collega’s wel veel over een bepaalde drank. Dan kan hij of zij ook de proeverij voorzitten. Heb je wel eens aan whisky gedacht? Dit zijn drie redenen om een whiskyproeverij te houden!