3 toffe bootreizen die jij een keer gemaakt moet hebben

Heb je eens zin in een ander soort vakantie? Of wil je graag een vakantie waarbij je niet uren in de auto zit, maar wel verschillende plekken ontdekt? Denk dan eens aan een bootvakantie. Een ideale manier om heerlijk te genieten en de volle rust te ervaren. Welke bootreizen je echt eens moet doen? Wij leggen het je uit.

Als je met de boot gaat, hoef je niet alleen in Nederland te blijven. Je kunt heel gemakkelijk de grens over richting andere landen in ons prachtige Europa. Als je met de boot over de kanalen of rivieren vaart kom je de mooiste steden en dorpen tegen. Maar als je meer van de natuur houdt, is dat ook geen probleem, want daar kun je ook volop genieten. Wil je met je partner, het gezin of heb lekker een boot huren met vrienden. Met deze vakantie kun jij alle kanten op.

Op bootvakantie naar Griekse Cycladen

Jazeker, de Griekse Cycladen zijn prachtig. Dus waarom niet met de boot daar lekker ronddobberen? Griekenland heeft namelijk heel veel eilandjes en die zijn prachtig. Je kunt er zelf je route bepalen en daarmee gewoon kiezen welke eilanden jij wel of niet wil bezoeken. Wil je het bekende en populaire Santorini bezoeken of ga je liever voor de minder bekende plekken. Dat heeft ook zo zijn voordelen want op de kleinere eilandjes is het een stuk rustiger, minder toeristisch en daardoor goedkoper!

Op bootvakantie naar Italië

Het prachtige Italië heeft zoveel te bieden. Van snoezige kleine baaitjes met privéstranden, dorpjes die thuishoren op aquarellen en stoere kliffen. In Italië is er voor iedereen wel een plekje waar hij of zij verliefd op wordt. Je vindt in de laars van het land een route die zeer geschikt is voor een bootvakantie. Sowieso zijn er in Napels veel mogelijkheden tot het verhuur van een boot. Vanaf daar kun je rustig naar het zuiden afzakken. Ga langs het eiland Capril, doe even Sicilie aan of ga rechtstreeks naar de Amalfikust. Je kunt ook naar de teen van de laars om daar de regio Puglia te ontdekken. Je komt daar het kenmerkende en spierwitte Trulli tegen, levendige kustplaatsen en uitgestrekte wijngaarden.

Bootreis door Nederland

En eerlijk is eerlijk: Nederland blijft gewoon een mooi land. Je kunt een boot huren om lekker vanaf het gelderse Kerkdriel via Gouda naar het stadse Amsterdam te varen of juist zuidelijker af te dwalen naar het bourgondische Maastricht. Zit je liever niet in de stad? Dan kun je ook een zeilboot huren – mits je natuurlijk de ervaring hiervoor hebt – en lekker te gaan eilandhoppen. Zo kun je genieten van de heerlijke Nederlandse stranden, en de uitgestrekte Noordzee. Wie wil dat nou niet?