Alles wat jij moet weten over het lease van auto’s

Auto’s kun je zowel zakelijk als privé lease. In beide gevallen kun je enkele positieve punten opnoemen. Zo heeft het financiële voordelen, heb je de keuzes tussen de nieuwste auto’s en voorkom je onverwachte extra kosten. Of je een auto gaat lease mag je natuurlijk helemaal zelf weten. In dit artikel ga ik je wel alles vertellen over het lease van auto’s en de voordelen hiervan.

Het heeft financiële voordelen

Het lease van een auto heeft veel financiële voordelen. Een auto kopen zorgt ervoor dat je in een klap veel geld kwijt bent. Wanneer je hier een financial lease contract voor aangaat verspreid je dit bedrag over een langere periode. Dit zorgt ervoor dat jij meer vermogen op je eigen bank of in de zaak houdt. Wanneer je met dit overgebleven vermogen nuttige investeringen kan doen is het aan te raden om een financial lease voor een auto af te sluiten. Wanneer je dit doet ben je ook meteen de economische eigenaar van de auto. Dit betekend ook dat jij de kosten van het financial leasecontract kan aftrekken van de winst. Wanneer je dit op zakelijk gebied doet weet je boekhouder waarschijnlijk tot in detail de voordelen op te noemen. 

Je hebt de keuzes tussen de nieuweste auto’s

Een van de grootste voordelen is dat je altijd in nieuwe auto’s rijdt. De auto’s zullen niet altijd eerstehands zijn, maar wel altijd een van de nieuwste versies. Natuurlijk hebben verschillende merken en verschillende versies van elke auto andere leasebedragen. Een Porsche is natuurlijk duurder dan Renault. Verder voorkom je ook extra onverwachte kosten. Wanneer een lease auto schade heeft aan de motor valt dit niet voor jouw rekening. De leasemaatschappij zal opdraaien voor deze kosten. 

Je krijgt een bkr registratie

Je wilt een auto leasen met bkr. Dit klinkt raar, maar geloof me dit wil je wel. Wanneer de financiële lening wordt goedgekeurd en je krijgt hierdoor een bkr registratie. Betekent dit eigenlijk dat er op basis van jouw financiële gegevens een goedkeuring is gegeven voor het te lenen bedrag. In feite hebben andere instanties er vertrouwen in dat jij financieel sterk genoeg in je schoenen staat om de lening af te lossen. Je krijg namelijk geen bkr goedkeuring voor een lening wanneer je een lening wilt afsluiten die je nooit zal kunnen aflossen.  

Ga voor jezelf na of de voordelen voor jou ook gelden. Wanneer dit is kan je erover nadenken om een auto te lease.

Leave a Comment