Siliconen slang

Zoek je een siliconen slang dan heeft qspproducts.nl een enorme voorraad aan slangen in het magazijn, met maar liefst 180.000 stuks weet je zeker dat de slang die je nodig hebt op voorraad is. Op deze manier is de slang snel geleverd zonder dagen erop te moeten wachten. Natuurlijk zijn er zeer veel soorten en maten van de verschillende slangen, de standaardkleuren voor de meeste slangen zijn zwart en blauw. Maar niet alleen siliconen slangen worden geleverd, er is ook een aanvulling verkrijgbaar met aluminium onderdelen.

Onderhoud

Toepassing van een slang

In veel markten wordt de siliconen slang al jarenlang gebruikt, je kunt dan denken aan offshore industrie, auto industrie en nog vele andere markten. Ook voor systemen waar water moet worden verplaatst wordt de slang veelvuldig gebruikt, bekend voorbeeld is de radiateur van je auto. Als luchtslang bij een machine voor het kachelsysteem is ook een veel gekozen gebruik van de slang. Een slang gemaakt van siliconen heeft andere eigenschappen dan een slang die gemaakt is van rubber.

Diverse maten

Voordelen tegenover een rubberen slang

Een siliconen slang heeft een aantal voordelen tegenover een rubberen slang, zo kan de slang beter tegen drukverschillen, vloeistoffen en invloeden van buitenaf als de zon. Rubber kan scheuren vertonen waardoor de slang kan gaan lekken, een slang gemaakt van siliconen heeft daar geen last van. De slang zal in veel gevallen nooit meer vervangen hoeven te worden en gaat een heel leven mee van je voertuig. De verschillende lagen om de slang te versterken maakt de slang geschikt voor bijvoorbeeld de turbo van je auto.