Ben jij al klaar voor het nieuwe studiejaar?

Het is weer september en dat betekent voor sommige mensen dat niet alleen de zomer maar ook de hun vakantie op een einde begint te lopen. Sterker nog, de meeste scholieren of studenten zijn afgelopen week alweer in de schoolbanken gekregen. Maar ben jij eigenlijk wel helemaal klaar voor een nieuwe schooljaar of moeten we je stiekem nog een beetje op weg helpen?

Voor welke rugzak ga jij dit jaar?

Een van de belangrijkste eigendommen van een scholier of student is toch wel hun rugzak. De welbekende rugzak dragen we natuurlijk niet voor de sier maar hierin vervoeren we ook onze dagelijkse benodigdheden zoals boeken, schrijfgerei, schriften, laptop en niet te vergeten eten en drinken. Het wordt nog wel eens onderschat maar een goede rugzak is eigenlijk een ontzettend belangrijk. Maar wat is een goede rugzak of nog beter, wat is een goede rugzak voor jouw? Iedere scholier of student heeft natuurlijk zo zijn of haar eigen wensen en eisen wat de rugzak betreft. De ene scholier heeft graag een hoop ruimte terwijl de ander liever een hippe en modieuze tas heeft. Daarnaast zijn er ook nog scholieren die een behoorlijk eind met hun rugzak moeten reizen of een dure laptop mee moeten vervoeren. Welke rugzak bij jou past hangt dus helemaal af van jouw. Wel raden we aan om een rugzak te kiezen die op beide schouders gedragen kan worden. Hiermee verdeel je mooi het gewicht, het is veel fijner tijdens het reizen en je kunt in dit soort tassen vaak ook nog veel kwijt. Neem jij een laptop mee naar school? Zorg dan dat je een goede laptoptas uitkiest die jouw laptop beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals regen, stoten of andere onvoorzienbare dingen.

Heb je al een goede plek om te studeren?

Nog zo’n aspect wat scholieren en studenten vaak onderschatten, een goede plek om te studeren. En nee, onder een goede plek om te studeren valt niet je bed of te bank. Als je echt goed wilt kunnen studeren zul je hier speciaal een plekje voor moeten inrichten in je huis. De meeste scholieren of studenten kiezen voor hun kamer en dat is prima. Maar staat hier wel een bureau? Zo niet, dan wordt het hoog tijd om een mooi exemplaar uit te zoeken want een goed bureaus is echt een must. Er zijn trouwens vele verschillende bureaus die speciaal gemaakt zijn voor scholieren en studenten. Deze bureaus hebben een extra groot werkblad en genoeg opbergruimte voor al je spullen.

Leave a Comment