3 Dingen die je kan checken voor je verhuizing

Gefeliciteerd, je hebt een nieuw huisje gevonden! Of je nu gaat huren of kopen, je hebt een nieuw plekje gevonden en dat mag best even gevierd worden. Zie jij het al helemaal voor je, hoe jij je nieuwe huisje gaat inrichten? Er zijn wel een aantal dingen die we je aanraden om even te checken voor je in je nieuwe huisje gaat wonen. Misschien zelfs voor je overgaat tot het tekenen van een huur- of koopcontract. Want bij sommige dingen sta je niet meteen stil, maar deze kunnen wel van grote invloed zijn op je ervaren woongemak.

1. Het huis bij nacht

Overdag kan je huisje er ontzettend schattig bijliggen, met de zon die precies over de schutting heen je woonkamer binnen schijnt en een mooi parkje vlakbij om de hoek. Maar de situatie ’s nachts kan er heel anders uit zien. Want misschien schijnt er naast zon- en maanlicht ook wel het licht van een lantarenpaal recht je slaapkamer binnen. Of is je straat een drukke route voor nachtelijk verkeer. Of wie weet zijn er wel buren die elke nacht tot laat harde muziek draaien, of gebruiken jongeren uit de buurt net het bankje voor jouw huis als hangplek. Ga daarom ook eens ’s nachts bij je nieuwe huisje langs en kijk hoe het huis er dan bij ligt.

2. Internet

Dan ben je net verhuisd, en kom je erachter dat de internetverbinding ontzettend slecht is… Dit kan voor veel irritatie en frustratie zorgen. Check daarom van tevoren bij de makelaar of verhuurder of je een internet-test kunt komen doen, of informeer naar de mogelijkheden om zelf voor een internetverbinding te zorgen. Kijk welke verbindingen er in jouw nieuwe buurt mogelijk zijn, en wat de specificaties van deze verbindingen zijn. Zo is bijvoorbeeld glasvezel nog niet op iedere plaats in Nederland beschikbaar. Vergelijk internet opties en kijk of je huis daarmee kan voldoen aan de eisen die jij wat betreft dit hebt.

3. Bereikbaarheid

Hou ook rekening met de bereikbaarheid van je nieuwe huis. En dan hebben we het niet alleen over bereikbaarheid met de auto of het ov, maar ook over fietsen en lopen. Misschien moeten al je vrienden die met de fiets op bezoek willen komen door een ontzettend drukke andere wijk fietsen. Of misschien is de aanlooproute van de dichtstbijzijnde bushalte wel moeilijk begaanbaar voor mensen die met een rolstoel, rollator of kinderwagen komen. En hoe is het überhaupt gesteld met de aanwezigheid van bushaltes bij jou in de buurt? En hoever is het fietsen naar het dichtstbijzijnde station? Allemaal zaken om rekening mee te houden.