Champagne in de zomer

Wat drink jij deze zomer? Wil jij eens iets anders dan witte of rosé? Verandering van spijs doet eten, dus af en toe wat anders drinken is ook heerlijk. Daarom vind je hier de lekkerste champagnes voor de zomer.

Champagne voor de zomer #1 – Moët et Chandon

Moët et Chandon, wie kent deze champagne niet? Het is een van de meest bekende en grootste champagnehuizen die er is. Er zijn diverse soorten Moët et Chandon, bijvoorbeeld de bijzondere Ice Impérial. Meestal drink je champagne zonder ijs, maar bij de Ice Impérial moet je er wel juist ijs in doen.. De smaak komt dan veel meer tot zijn recht. Als je hem zonder ijs drinkt zal de smaak gewoonweg te sterk zijn. Met minimaal 3 blokjes ijs verzacht je juist de smaak. Ice Impérial drink niet in de traditionele flûtes, maar in grotere glazen. Zo draaien de ijsklontjes beter rond in het glas.

Champagne voor de zomer #2 – Beaumet Cuvee Brut

Brut is een droge champagne en heerlijk bij lichte maaltijden en in de zomer. Het huis Beaumet heeft zo’n 80 hectare eigen wijngaarden. Dat klinkt veel, en dat is het ook! De champagne rijpt drie jaar op de fles en daarna ook nog eens een half jaar in de kelder. De kleur is goudgeel en ruikt zeer fruitig. Wil je experimenteren met champagne? Een brut champagne is hier zeer geschikt voor. Dit is namelijk de champagne die bij uitstek wordt gebruikt voor cocktails. Lees daarom ook deze tips voor vier heerlijke cocktails met brut champagne.

Champagne voor de zomer #3 – Veuve Clicquot Ponsardin Rosé

De kleur is niet alleen feestelijk, maar de smaak van Veuve Clicquot Ponsardin Rosé is ook heerlijk. Zoals je van de Veuve Clicquot mag verwachten, is dit een stevige champagne met karakter. Dankzij de rode kersen, bramen en aardbeien wordt deze champagne ook nog lekker zoet. De champagne is niet alleen geschikt voor de zomer, drink hem gerust het hele jaar door. Probeer deze rosé champagne ook eens bij een gerecht met schaal- en schelpdieren.

Er is zoveel keuze! Weet je nog niet wat voor soort champagne jij nu echt lekker vindt? Misschien kun je dan eerst een klein flesje champagne proberen. Beetje experimenteren en je smaak ontdekken is een hele leuke bezigheid. Champagne is overigens ook een leuk trouwcadeau.