De 5 lekkerste snacks voor vegans

Heb je binnenkort een verjaardag, ga je borrelen met vrienden of houd je een filmavond met je beste vriendin? Daar horen natuurlijk lekkere snacks bij! Vaak wordt onterecht gedacht dat het lastig is om lekkere snacks in huis te hebben wanneer je vegan eet – of misschien eet je bezoek wel veganistisch en wil je ook hén lekkere hapjes voorschotelen. Wij zetten 4 heerlijke vegan snacks voor je op een rij! 

Vegan snacks #1 – Springrolls 

Het kost even tijd, maar met springrolls pak je wel echt uit. Denk je nu aan de klassieke loempia uit de frituur, dan heb je de verkeerde in je hoofd. Verse springrolls maak je namelijk van rijstvellen die je even in lauwwarm water hebt geweekt. Je kunt ze vullen met wat je maar wilt, maar onze favoriet is een springroll gevuld met avocado, noedels, rode paprika, komkommer en koriander. Serveer ze met pindasaus en je bent good to go met een echte vegan snack! 

Vegan snacks #2 – Nacho’s 

Jazeker, ook nacho’s kunnen vegan! Je hoeft ze namelijk niet te serveren met kaas. Maar als je die mist, kun je altijd nog voor vegan kaas kiezen. Lekker met zelfgemaakte pittige guacamole, chili sin carne of een tomatensalsa. Wat ons betreft de ultieme vegan snack voor iedere gelegenheid. 

Vegan snacks #3 – Koekjes

Ook koekjes kunnen vegan! Bak ze zelf (er zijn ook verschillende vegan bakpakketten te koop in de supermarkt), of kies ervoor om luxe gevulde koekjes te bestellen. Denk aan koekjes met een zachte pindakaas- of chocoladevulling, vers cookie dough of spannende smaaksensaties zoals vegan cookies met pistache. 

Vegan snacks #4 – Popcorn 

Wanneer je een filmavondje hebt, mag de popcorn uiteraard niet ontbreken. Popcorn is in de basis veganistisch en je kunt er eindeloos mee variëren! Natuurlijk vind popcorn in de supermarkt, maar het is nog veel leuker (en lekkerder!) om je eigen popcorn te poppen en zelf de smaken te kiezen. Onze favoriet? Popcorn met pindakaas, pure chocolade en pretzel. Pop de popcorn, smelt de chocolade en de pindakaas en roer dit mengsel door de popcorn heen. Maak het af met wat verkruimelde zoute sticks, en klaar is je bak hemelse vegan popcorn! 

Vegan snacks #5 – Groente met dips 

Het is niet voor niets dat deze snack in bijna alle ultieme snacklijstjes te vinden is. Dips met groente doen het altijd goed. Het is gezond, dus je kunt er zonder schuldgevoel eindeloos van genieten. En daarnaast maak je van ieder hapje een feestje met verschillende dips. Denk aan hummus, muhammara, baba ganoush of veganistische heksenkaas. Genieten! 

Nog meer inspiratie voor vegan snacks

Met bovenstaande vegan snacks heb je sowieso een gezellige avond. Wil je nog meer inspiratie voor vegan snacks? Denk dan eens aan bananenbrood, balletjes van gedroogd fruit en noten, veganistische brownies of falafel. Zelfs sushi kan vegan. Welke veganistische snacks zet jij op tafel vanavond? 

Leave a Comment