Je kent ze wel, condooms. Je blaast ze allemaal op wanneer je ze krijgt bij een festival of tijdens de biologieles over seksuele voorlichting, maar zijn ze hier natuurlijk niet voor gemaakt. Condooms zijn erg belangrijk om te gebruiken tijdens de seks. De condooms zullen je namelijk beschermen, om zwangerschap te voorkomen en nog veel meer. In dit blog zullen we je er meer over vertellen?

Hoe zijn condooms ontstaan?

Condooms bestaan al erg lang. Wanneer je nu naar de winkel gaat om condooms te kopen, zijn deze er in verschillende soorten, kleuren en zelfs smaken te verkrijgen. Vroeger zagen ze er daarentegen anders uit, omdat de condooms hier gemaakt waren van geweven stoffen. Echter waren deze condooms niet effectief. Na verloop van tijd tijd kwamen er condooms van schapen- en varkensdarm. Deze condooms zullen al snel de lust doen afnemen, dus hebben we tegenwoordig gelukkig alleen nog te maken met de condooms van siliconen! 

Waar gebruik je een condoom dan voor?

Een condoom gebruik je om jezelf te beschermen tegen zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen, ook wel bekend als SOA’s. Er zijn verschillende voorbehoedsmiddelen, zoals de pil en een spiraal, die je zullen beschermen tegen zwangerschappen. Een condoom is daarentegen het enigste voorbehoedsmiddel dat je ook nog eens beschermt tegen SOA’s. Wanneer je met verschillende bedpartners seks hebt of wanneer je bedpartner veel onveilige seks heeft, is de kans erg groot om zelf ook een SOA op te lopen. De SOA’s kunnen erg vervelend zijn, kunnen gaan jeuken en zijn sommige SOA’s zelfs dodelijk, waardoor jij jezelf, en uiteraard ook je partner, beter goed kunnen beschermen!

Welke condoom moet ik gebruiken?

Sta je op het punt om condooms aan te schaffen? Dan zul je vast merken dat er verschillende soorten condooms aan te schaffen zijn. Zo kun je kiezen voor een standaard condoom, maar kun je ook kiezen voor een extra dun condoom voor een intense ervaring, condooms met extra glijmiddel, geribbelde condooms en meer. Het assortiment van durex condooms is erg divers, dus zul je hier ook zeker de geschikte condoom vinden. 

Na aanschaf kun je de condoom makkelijk omdoen door het zakje dicht te knijpen, om zo de condoom te laten afglijden. Laat vooral je partner dit doen, omdat hij of zij op deze manier de spanning zal blijven opbouwen en het voorspel door kan gaan. Zit hij om? Dan ben je klaar en goed voorbereid voor fijne en veilige geslachtsgemeenschap en hoef je jezelf in de meeste gevallen geen zorgen meer te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *