Op het gebied van fietsen is er de afgelopen jaren in Nederland erg veel veranderd. Waar we vroeger nog altijd in weer en wind aan het fietsen waren, beschikken we nu over vele luxe mogelijkheden tijdens het fietsen. Iets wat we nu erg veel zien op de Nederlandse fietspaden, is de elektrische fiets. De elektrische fiets lijkt zijn plek in de markt aardig te veroveren en steeds meer mensen maken dan ook gebruik van een elektrische fiets. Wat zijn nu de voordelen van de elektrische fiets en wat voor soorten zijn er hedendaags allemaal te verkrijgen? In dit blog gaan we er graag dieper met je op in!

Waarom een elektrische fiets?

Een vraag die veel ouderen en fanatieke fietsers zich vaak afvragen, is waarom er nu zoveel elektrische fietsen te verkrijgen zijn? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel, omdat de mogelijkheid hiervoor is. Tegenwoordig beschikken we over veel kennis over technologie en techniek, waardoor elektrische fietsen tegenwoordig erg gemakkelijk te produceren zijn.

Een elektrische fiets bestaat uit een fiets, die wordt aangedreven door een elektrische motor. De elektrische motor zorgt voor trapondersteuning tijdens het fietsen, zodat er minder uithoudingsvermogen en kracht wordt gevraagd. Voor ouderen was de elektrische fiets een uitstekend hulpmiddel die ervoor heeft gezorgd dat zij nog konden fietsen, maar maken jongeren en volwassenen er nu ook steeds meer gebruik van.

Verschillende soorten elektrische fietsen

Waar er een aantal jaren gelden vooral elektrische fietsen in één model te verkrijgen waren voor ouderen, zijn er nu vele verschillende soorten elektrische fietsen op de markt te vinden. Wanneer je opzoek bent naar een specifiek model voor een fiets, is deze tegenwoordig bijna altijd ook in een elektrische variant te verkrijgen. Zo is een elektrische transportfiets ook erg populair, omdat dit een zeer duurzame en goedkope optie is als vervoermiddel voor het woon- werkverkeer. Vele mensen willen minder de auto gaan gebruiken, sneller bij hun eindbestemming zijn en meer in beweging komen, waar de elektrische transportfiets allemaal aan kan voldoen!

Van een reguliere transportfiets naar een elektrische transportfiets

Zoals we net al zeiden, is van bijna ieder model ook wel een elektrische variant te verkrijgen. Waar we vroeger vooral kozen voor een transportfiets en dit al erg speciaal was, kiezen we nu massaal voor de elektrische variant, de elektrische transportfiets. De elektrische transportfiets is ideaal te gebruiken voor woon- werkverkeer, maar wordt ook veel gebruikt om grote afstanden mee te kunnen fietsen. Door de elektrische motor is er nu veel meer mogelijk met de transportfiets, waardoor ook veel meer mensen er een aanschaffen. Heb jij al nagedacht over de aanschaf van een elektrische transportfiets?