koningsdag

Eind april is het weer zover: Koningsdag! Tijdens deze dag is bijna iedereen vrij en in ons land wordt het dan ook altijd groots uitgepakt.Nederlandse wimpels, rommelmarkten, feestjes, oranje tompoucen en meer! Wij geven je alvast een overzicht van de leukste dingen om te doen tijdens deze feestelijke dag.

Oranjepop

Zin in een feestje? Dan ben je op deze dag in het Nijmeegse Hunnerpark aan het juist adres. Dit park wordt omgetoverd tot een van de mooiste festivalterreinen van Nederland. Je kunt hier genieten van goede muziek en lekkere hapjes en drankjes. Bovendien komen er altijd grote nationale en internationale artiesten langs.

De vrijmarkt

Buiten alle festivals en feestjes om heb je natuurlijk ook altijd veel leuke vrijmarkten. Ga bijvoorbeeld naar die van Utrecht. Dit is één van de grootste. Deze markt duurt bovendien 24 uur! Heb je in ieder geval genoeg tijd om leuke spulletjes te scoren.

Het huis versieren

Tijdens Koningsdag kleurt heel Nederland oranje met allerlei versieringen zoals ballonnen en slingers. Of je nu oude spullen gaat verkopen op straat of drankjes gaat schenken in je favoriete kroeg, vrolijke versiering doet het altijd goed. Wanneer je helemaal wilt uitpakken, kun je ook voor de aanschaf van een paar vlaggenmasten gaan. Leuk om bijvoorbeeld de Nederlandse vlag in te hangen! En wat als het slecht weer is? Ook dan is er gelukkig genoeg te doen!

Overdekte rommelmarkten

Zin in een rommelmarkt waarbij je niet in de regen loopt? Kom dan naar de overdekte IJ-hallen in Amsterdam. Tijdens Koningsdag is dit de ideale hotspot voor bij slecht weer. De entree is bovendien gratis.

Lekker eten

Eten is altijd een goed idee. Dit is daarnaast een goede gelegenheid om veel mensen uit te nodigen en gezellig samen te eten. Wil je zelf aan de slag als een echte keukenprinses? Kijk dan eens voor inspiratie of recepten op het internet. Uiteraard mag je op een dag als deze ook gewoon lekker bestellen!

Heerlijke luie dag

Lekker in bad, gezichtsmaskers, dekentjes, snacks en smaakvolle drankjes. Op deze manier wordt jouw regenachtige vrije dag toch nog ontzettend leuk. Spreek gezellig af met vriendinnen en maak er een echte meidendag van. Net zo gezellig toch?