Het is weer zomer. Het is buiten weer wat langer licht en het is lekker zonnig en warm. Het is ook de periode waarin we even rust hebben van de wekelijkse fitheid proef die voetballen heet. We hoeven niet te trainen en we spelen geen wedstrijden. Af en toe een voetbal toernooitje maar rustig aan niet te fanatiek. We zijn aan het uitrusten van een lang voetbal seizoen en drinken wat meer bier en eten wat meer bbq.

Maar het nieuwe seizoen komt er al sneller weer aan dan je denkt!

Kijk je er ook zo tegen op? Die eerste voetbal training waar je altijd helemaal kapot gaat? En heb je ook altijd zo’n hekel aan die teamgenoot die zo top fit de zomer stop uit komt? Of die tegenstander in de eerste oefenpot die er 4 inschiet, niet omdat hij zo goed kan voetballen maar gewoon omdat hij fit is? Laten we er dan voor zorgen dat jij deze zomer die jongen bent. Speel je zelf het team in en maak je zelf belangrijk. Alles wat je nodig hebt is één maand discipline en doorzettingsvermogen.

Het is tijd

Dus kijk nog maar eens goed op die horloges heren want het is inderdaad al weer 19 juli. Nog één maand en dan beginnen de meeste competities alweer. Ben je nog steeds niet uit die luie stoel gekomen dan is dit toch echt wel het moment. Ik ga vanavond lekker vanaf mijn huis naar de sportschool rennen, daar wat borst, bicep en buik oefeningen doenen dan met een omweg terug naar huis draven. Mijn doel? Fit op de eerste voetbaltraining van dit jaar staan. De 10 km volhouden en rond de 50 minuten afleggen en dit uitbreiden naar de 10 km in 45 minuten rennen. Naast de sportschool en rennen in Rotterdam ga ik ook loopladder oefeningen doen voor mezelf en sprint werk, dit alles om fit het nieuwe seizoen in te gaan