Het gebruik maken van diversiteit in de mode wereld

Persoonlijk vind ik het heel goed dat de mode wereld wat aan het veranderen is. Dat het beeld bijgesteld wordt. Kijk, er moet nog heel veel gebeuren wanneer je echt het straatbeeld binnen haalt bij de modewereld. Maar met kleine stapjes gaan we vooruit. Daar geloof ik wel in. Kijk naar Tommy Hilfiger die model Winnie Harlow inzet, een super mooi model, maar ze heeft wel een huidaandoening. Ik vind het goed dat zij ook gebruikt wordt. Want zo laat je zien, dat wanneer je iets anders bent je juist ook mooi bent. Want je bent ook mooi zoals je bent.

Meer straatbeeld de modewereld in

Wat Tommy Hilfiger doet met Winnie Harlow, dat is natuurlijk al goed en geniaal. Maar ze blijft wel een model. In de tijd anno 2019 waar social media lijdend is en alles er blijkbaar perfect uit moet zien, is het moeilijk om je als “gewoon” iemand goed te voelen. We zijn er natuurlijk voor iedereen. En mode is ook voor iedereen. Of je nu klein of lang bent, dik of dun, wit of bruin. Mode is er gewoon voor iedereen. En daarom lijkt het mij persoonlijk juist goed om meer het straat beeld binnen te halen.

Merken die er al mee bezig zijn

Zoals genoemd, Tommy Hilfiger doet dat al wel. Nu zie je bij de Zara ook steeds meer modellen online staan die net wat anders zijn. Dus denk aan rood haar met sproeten. Asos doet het helemaal goed ook naar mijn idee. Omdat hun ook andere lijnen hebben zoals petit, tall, curve en de normale lijn. Hebben ze allemaal verschillende modellen. Modellen die in het beeld past van de doelgroep. Dus bij petit komt er geen super lang model te staan, bij tall ook geen klein model en bij curve geen slank model met maatje 32. Nee dat klopt niet, en dat spreekt de doelgroep natuurlijk ook niet aan. Ik vind het goed dat de diversiteit juist daar ook naar voren komt. 

En natuurlijk wat Nike heeft gedaan niet zo lang geleden. Vollere paspoppen neer zetten bij de sportafdeling. Persoonlijk vond ik het geniaal. Want ook al ben je wat voller, ook dan kan je sportief zijn en van sporten houden. Sporten is niet alleen voor de super fitgirls en slanke meiden. Nee sporten is er voor iedereen. En dat heeft Nike goed duidelijk gemaakt.

Leave a Comment