ayahuasca dieet

De beste voeding voor jouw fysieke gezondheid

Het ayahuasca dieet staat bekend om de gezonde en reinigende werking van het lichaam doordat je alleen puur voedsel eet wat niet bewerkt is. Ons lichaam slaat koolhydraten op als suikers en vet. Hierdoor worden we zwaarder. Als we meer calorieën binnen krijgen dan we verbranden lopen we het risico om overgewicht te krijgen. Ongezonde verzadigde vetzuren, suikers, bewerkte voeding en rood vlees dragen bij aan het ontstaan van overgewicht en ziektes zoals diabetes, hart en vaatziekten. Het is belangrijk om gezond te eten voor een gezond hart, gezonde bloedvaten en gezond immuunsysteem. Daarbij is het aan te raden om minstens 30 minuten per dag matig tot intensief te bewegen.

ayahuasca dieet

Gezonde voedingsmiddelen

Dit zijn onbewerkte natuurlijke voedingsmiddelen met onverzadigde vetten, langzame koolhydraten en voldoende granen, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Veel vezels worden aangeraden voor een goede spijsvertering. Verder moet je minstens 200 gram groenten per dag eten. Twee stuks fruit per dag is voldoende. Kies fruit waar niet te veel natuurlijke suikers inzitten. Denk aan bessen, rood fruit en avocado. Pure havermout met magere yoghurt en volkoren crackers zijn goed om de dag mee te starten. Eet al deze voedingsmiddelen met mate. Een vrouw met een gezond gewicht mag ongeveer 2000 calorieën per dag eten. Als je af wilt vallen moet je 500 minder calorieën eten.

Verder moet je een keer per week vette vis eten. Dit zijn onder andere zalm en makreel. Net als noten bevat vette vis veel omega-3 vetzuren. Eiwitten zijn gezond en vullend. In (magere) kaas, zuivel, vlees en eieren zitten veel eiwitten, Ze zorgen voor spieropbouw en stimuleren de vetverbranding. Ook is “wit vlees” zoals kip en kalkoen aanbevolen. Eet rood vlees met mate. Rood vlees kan namelijk slechter worden verteerd. De darmen moeten meer werk verrichten. Drink weinig alcohol en maak weinig gebruik van cafeïne dranken zoals koffie. Drink ook zo weinig mogelijk light of suikerhoudende frisdrank.

Kortom zijn gezonde voedingsmiddelen:

– Groenten

– Fruit

– Noten

– Zaden

– Peulvruchten

– Volkorenmeel producten (geen witmeel zoals witbrood) kies volkoren brood, zilvervliesrijst en volkoren pasta.

– Vette vis

– Magere zuivel

– Water, groene en kruidenthee

– Plantaardige producten (zonder dierlijke vetten en toevoegingen)

Ayahuasca dieet

Dit dieet is een voorbereiding op een ayahuasca ceremonie. Het drankje opent je zesde zintuig. De ceremonie bestaat het benuttigen van een exotische drank die je geest opent voor spiritualiteit, god en het universum. De drank leert je dat we allemaal een zijn en verbonden zijn met de bron. Om ontvankelijk te zijn ga je vanaf 4 weken tot de ceremonie steeds meer plantaardig en gezond eten. Je schrapt alle slechte en ongezonde voedingsmiddelen samen met alcohol 4 dagen tot op de ceremonie. Ook ga je ervoor zorgen dat je dagelijks mediteert en je geest verruimd. Je reinigt je lichaam met een soort “detox” van groenten, soepen, pure groente sap en lichte ontbijtjes zoals crackers. Per week en per aantal dagen staat vermeld in het dieet wat je wel en niet mag eten. En wat je op mentaal/spiritueel vlak moet doen om de ceremonie succesvol te laten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *