Om maar meteen kleur te bekennen: ik ben een man van bescheiden statuur. Om brood op de plank te krijgen heb ik overal kleine baantjes en neem ik als ZZp'er allerlei opdrachten aan. Ik heb veel vrijheid, leid een fijn bestaan maar heel vermogend ben ik daardoor nooit geweest. Hierdoor was de verrassing toen ik onlangs inlogde op mijn bankrekening des te groter. Opeens stond er een aanzienlijk bedrag. Eerst dacht ik dat er misschien een fout was gemaakt, maar toen realiseerde ik dat ik al meer dan een jaar lang geen nieuwe kleding heb gekocht, niet naar een restaurant ben geweest, geen kroeg van binnen heb gezien en niet naar Lowlands ben geweest. Al die onvrijwillige corona-besparingen hebben zich onopgemerkt opgehoopt tot een respectabel bedrag. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel vermogen gehad! Maar wat moet ik met dat geld?

Geld moet rollen

Ik ging te rade bij een paar vrienden die goede banen als consultants en data engineers hebben (en een bijbehorende vette bankrekening). Zij raadden me aan om het geld te beleggen. Het op mijn bankrekening laten staan zou sowieso zonde zijn omdat de rente al jaren rond de nul hangt. Helaas weet ik niets van beleggen, maar gelukkig waren ze bereid om me een duwtje in de goede richting te geven. Beleg niet in zomaar in iets waar je het hoogste rendement verwacht, maar kies iets uit waar je affiniteit mee hebt. Een bedrijf waar je in gelooft. Dit vond ik een erg goede tip. Persoonlijk voel ik me erg verbonden met Italie en alles wat met het land te maken heeft. Vandaar dat ik besloot om te beleggen op de Italiaanse beurs.

Investeren in de ftse mib index

De Italiaanse beurs heet de ftse mib index. Deze stond voor de coronacrisis op 20.000 punten en zakte daarna naar 15.000 punten. Sinds 2021 zitten de koersen echter weer in de lift en momenteel gaat de koers richting de 25.000 punten. Dit terwijl de crisis nog niet is opgelost. Daarom lijkt het mij een goed moment om in te stappen. Vandaar dat ik de beslissing neem: ik investeer in de ftse mib index! Via een broker zet ik wat geld in op een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Dit is namelijk een van de andere dingen die ik belangrijk vind. Ik verwacht niet dat ik schathemeltjerijk ga worden, maar ik vind het leuk dat mijn geld zo actief kan zijn en niet apathisch op mijn bank zit te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *