Gordijnen op maat voor in huis!

Tegenwoordig is er raambekleding te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Zo kiezen we voor vouwgordijnen, maar zijn lamellen en jaloezieën ook enorm populair. Iedere soort raambekleding heeft zo zijn eigenschappen en zorgen deze voor een unieke look in huis. Wanneer we gaan kijken naar de meest populaire soort raambekleding, kun je niet om de rolgordijnen heen. De rolgordijnen zijn gemakkelijk in gebruik en ideaal voor in de woon- of slaapkamer, maar is er binnen de rolgordijnen ook nog erg veel mogelijk. Zo zijn er verschillende soorten rolgordijnen en kun je deze op maat laten maken, zodat je altijd de juiste rolgordijnen kunt plaatsen in huis!

Verschillende soorten rolgordijnen

Nu denk je misschien dat alle rolgordijnen hetzelfde zijn, maar zal het je wellicht wel verbazen hoeveel mogelijkheden er nog zijn. Zo zijn er namelijk verduisterende, lichtdoorlatende en transparante rolgordijnen.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn prima geschikt voor in de slaapkamer of in de woonkamer wanneer je het hier wilt verduisteren. Met de verduisterende rolgordijnen zul je zoveel mogelijk licht buiten houden en komt dit vooral in de slaapkamer erg van pas. De stof van de verduisterende rolgordijnen beschikken over een unieke coating die zorgt voor de juiste verduistering in de ruimte!

Lichtdoorlatende rolgordijnen 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen juist wél voor licht in de kamer. Het is niet altijd nodig om het licht te blokkeren, dus is een lichtdoorlatend rolgordijn de ideale oplossing. De lichtdoorlatende rolgordijnen zullen zorgen voor de nodige privacy, maar zorg je ook voor voldoende licht in je slaapkamer, woonkamer of andere ruimte in huis!

Transparante rolgordijnen 

Tot slot zijn er ook nog transparante rolgordijnen. Deze rolgordijnen zullen ook licht doorlaten, maar zorgen ze ook voor en warme lichtinval. Door deze warme sferen in huis zul je zorgen voor een unieke sfeer in huis. In tegenstelling tot lichtdoorlatende gordijnen, kun je juist wel door de transparante gordijnen heen kijken. Voor een raam met mooi uitzicht zijn deze gordijnen bijvoorbeeld ideaal, terwijl je deze ook kunt combineren met lichtdoorlatende rolgordijnen voor een unieke combinatie in raambekleding.

Kies voor rolgordijnen op maat 

Zo zijn er verschillende soorten rolgordijnen aan te schaffen. Kies je voor een verduisterend gordijn om de ruimte donker te houden wanneer het licht is, of wil je juist licht en warmte door laten komen? Wanneer je de juiste soort rolgordijnen hebt gevonden, kun je een standaard maat uitkiezen of de rolgordijnen op maat laten maken, waardoor je altijd de juiste maat rolgordijnen voor het raam zult hebben hangen!

Leave a Comment