Groei doormaken

Het is precies waar we met zijn allen hard voor werken en dan is het fantastisch dat het ook lukt. Onze start-up is enorm aan het groeien. Het is te gek om met elkaar een bedrijf neer te zetten en de groei volop mee te maken. Steeds zijn we erop gericht onze diensten te verbeteren en de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in te richten. Goeie collega’s zijn daarbij essentieel. We hebben daarom veel aandacht besteed aan het bepalen van onze ambities en welke arbeidsethos wij willen uitdragen. Omdat we dit zo bewust en overwogen bepaald hebben, weten we precies wat voor mensen we zoeken. Maar er kan nogal veel tijd in zitten de juiste mensen te vinden. Daarbij willen we mensen eerst goed leren kennen, voordat we hen voor langere tijd aan ons binden. Daarom kiezen wij vaak voor payroll. We zijn daarbij ook secuur in het kiezen van het bemiddelingsbureau. We willen goed contact en dat ze ons goed kennen. Hierdoor kunnen ze sneller en makkelijker de mensen vinden die bij ons passen. Het neemt ons werk uit handen en wij kunnen erop vertrouwen dat we goede kandidaten voorgesteld krijgen.

Beslissen

Aangezien ik de HR-manager ben, heb ik geïnvesteerd in de zoektocht en keuze voor het uitzendbureau waar we onze vacatures wilden uitzetten. Ik vertrouw daarbij op mijn ervaring, maar ook op mijn gevoel. We kunnen onszelf van alles wijsmaken, maar gevoel speelt vaker dan we willen toegeven een rol bij de keuzes die we maken. Natuurlijk wil je een keuze vaak rationeel onderbouwen, maar vaak geeft het gevoel de doorslag. Ik prik makkelijk door mooie verkooppraatjes heen en weet wat ik moet vragen en wat ik te berde moet brengen om erachter te komen of ik de juiste partij voor me heb. Zo kwam ik bij een uitzendbureau barendrecht die mij direct in het contact beviel vanwege hun no-nonsensehouding. Ze zijn prettig in het contact en kwamen meteen ter zake. Ze stelden mij een paar essentiële vragen, waardoor ik wist dat zij de bedoeling hadden mij werk uit handen te nemen. We maakten direct een afspraak, zodat we elkaar beter konden leren kennen.

Prettig zaken doen

Snel hadden ze door wat voor bedrijf we zijn. Ze merkten op wat hen opviel en stelden vragen over de bedrijfssfeer en wat voor mensen er bij ons in dienst waren. Ik had twee vacatures uit te zetten en ze zijn er direct mee aan de slag gegaan. Binnen een week kregen we de eerste kandidaten op gesprek. Ze waren goed uitgekozen, want hadden zelf ook de no-nonsensehouding, hadden ervaring in het vakgebied en konden vrijwel meteen aan de slag. Zo doen wij graag zaken! Ik kan daarom iedereen aanraden met zorg het uitzendbureau uit te kiezen waar je vacatures wil uitzetten.