Haal alles uit jou afvalcontainer

Bij een verbouwing komt er vaak veel troep en afval kijken, de tip om al dit puin te lozen: een afvalcontainer huren. Echter zit deze container vaak snel vol en lopen de kosten op doordat er meerdere containers gehuurd moeten worden. Om ervoor te zorgen dat er toch genoeg afval past in de container ga ik het hebben over 4 handige tips voor het efficiënt vullen van jouw afvalcontainer. 

Meubels

Allereerst is het belangrijk om grote meubels te demonteren om het vervolgens in kleinere delen aan de zijkant van de container te plaatsen. Zet bijvoorbeeld tafelbladen en meubelpanden tegen de zijkant. Meubels nemen nou eenmaal veel ruimte in maar om het te beperken is het van belang om ze zo klein mogelijk in de container te plaatsen.

Vloerkleding

Wanneer er vloerkleding weggegooid moet worden is een belangrijke tip dat deze zo strak mogelijk wordt opgerold. Vloerbekleding is vaak groot en stug dus rol het op en bind het vervolgens vast. Een handige plak voor vloerkleding in de container is de onderkant. Zorg er in ieder geval voor dat de rol niet boven de containerrand uitsteekt. 

Hout, laminaat en andere vloerdelen


Nieuwe vloer? Dan heb je vast een hoop afval van de vorige. Een handige tip is om laminaat of andere vloerdelen op te stapelen en neer te leggen in de container. Wanneer het rechtop wordt gezet neemt het vaak snel veel ruimte in. Zaag waar nodig stukken door midden, zodat ze op de bodem van de container kunnen worden gelegd.

Zware onderdelen 

Voor deze tip gaan we een afvalcontainer vergelijken met een boodschappentas. In een boodschappentas is het handig om zware onderdelen onderin te leggen, dit geld ook voor een afvalcontainer. Licht afval kan gemakkelijk tussen de overgebleven ruimte plaatsen. 

Als laatst heb ik nog tips over wat er vooral niet in een afvalcontainer afgevoerd mag worden. Allereerst kunt u koel en vrieskasten niet afvoeren in een afvalcontainer. In deze apparatuur zit het chemische vloeistof ‘freon’. De koel- en vrieskast kunt u kwijt bij uw plaatselijke stortplaats. Daarnaast mogen ten alle tijden geen rubberen autobanden of tegels worden gedeponeerd in de afvalcontainer. De autobanden en tegels worden door een speciaal bedrijf verwerkt tot granulaatkorrels, om vervolgens te gebruiken bij de bouw van nieuwe wegen. 

Daarnaast is het belangrijk om slim na te denken over de indeling van de container. Belaad de container in geen geval te hoog. Dit wordt onveilig en is tevens verboden. De chauffeur neemt de container niet mee en u blijft achter met een hele hoop afval.