auto

Operational lease bedrijfswagens,elektrische auto leasenpersonenauto, of volkswagen golf 8 leasing : het kan allemaal. Het leasen van een personenwagen, bedrijfsauto of bestelbusje heeft verschillende voordelen. Er bestaan bij het leasen verschillende vormen, maar allemaal hebben ze deze voordelen. Zo betaal je bij het leasen van een personenwagen, bedrijfsauto of bestelbusje een vast bedrag per maand. Op deze manier weet je altijd waar je op kunt rekenen. Onverwachte kosten zul je niet hebben na het afsluiten van het leasecontract. Leasen geeft je ook de kans om altijd de nieuwe auto te kunnen rijden zonder je spaargeld aan te hoeven spreken. Je hoeft niet in één keer een hoop geld uit te geven. Na het aflopen van je leasecontract kun je de auto in principe gewoon weer inleveren. Dit zorgt ervoor dat je geen onverwachte zorgen hebt met de inruilwaarde of de verkoop van je auto. Dit is een prettig en rustig gevoel. 

Zelfstandig of freelancer

Ook als zelfstandige zonder personeel of freelancer kun je tegenwoordig een auto leasen. Dit geldt ook voor de startende ondernemer. Veel maatschappijen bieden verschillende speciale voorwaarden aan die freelancers of zelfstandige ondernemers zonder personeel uitkomst bieden. 

Houd dit in de gaten

Bij het leasen van een auto is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Ten eerste moet je je verdiepen in de verschillende leasevormen die er bestaan. De leasevormen zijn financial lease, operational leasen, shortlease en occasion lease. Iedere vorm heeft zijn eigen voordelen en het is maar de vraag welke vorm het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Ook is het verstandig om rekening te houden met de bijtelling. Dit is relevant wanneer je zakelijk gaat leasen. Mocht je meer dan 500 privékilomets per jaar rijden in je zakelijke leaseauto, dan krijg je te maken met een fiscale bijtelling. 

Vergelijk hiernaast ook verschillende leasemaatschappijen. Blijf ook regelmatig leasemaatschappijen vergelijken. De markt verandert namelijk continu en het is handig om goed op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Houd ook de fiscale situatie in de gaten en probeer te profiteren van fiscale voordelen. Wees goed voorbereid en lees het contract goed door. Bespreek ook je opties met je leasemaatschappij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *