fit en slank

Het gemak (of de moeilijkheid) waarmee je fit en slank wordt, hangt af ​van je lichaamstype. Als je slank wilt worden, zorg dan dat je weet wat jou lichaamstype is. Je moet wel in gedachten houden dat we niet allemaal hetzelfde lichaamstype hebben en dat onze doelen daarom misschien niet hetzelfde zijn. Ook moet je geen doelen stellen die niet te halen zijn. Realistisch doelen hebben geeft veel meer kans om ze te bereiken en de extra kilo’s te verliezen die je kwijt wilt. Uiteindelijk zal je een slank en stevig lichaam krijgen. Een gezonde levensstijl leidt ook tot gewichtsverlies. Dus je eerste doel is om je levensstijl eventueel te veranderen en gezonder te leven. Afslanken komt vanzelf.

fit en slank

Tips om slanker te worden

Houdt je lichaamsvetpercentage in de gaten en zorg ervoor dat je niet teveel vet hebt. Let wel op dat je niet te weinig vet hebt, want dit kan gevaarlijk zijn. In het ideale geval moet je je lichaamsvetpercentage laten berekenen door een professional. Om een ​​ruw idee van dit percentage te krijgen, kun je berekeningstools voor lichaamsvetpercentages gebruiken. Creëer een calorietekort door je calorie-inname met 15 tot 20% te verlagen. Vermijd een te streng dieet met een extreem lage calorie-inname. Je lichaam kan dan een biologische reactie krijgen omdat het denkt dat je voedsel tekort hebt. Ga voor een ”zigzagdieet”: verander elke twee of drie dagen je calorie-inname. Je kunt bijvoorbeeld drie dagen minder calorieën innemen en vervolgens één dag meer calorieën. Hierdoor kan je lichaam niet wennen aan een specifieke calorie-inname. Eet gedurende de dag 5 tot 6 kleine maaltijden zodat je metabolisme calorieën verbrandt. Cardio-oefeningen zijn, hoe vervelend soms ook, wel echt noodzakelijk. Als je slank wilt worden, moet je trainen. Het beoefenen van fysieke oefeningen zal het calorietekort dat je hebt door je dieet, verhogen. Oefening verbetert je spierspanning en versnelt je metabolisme. Deze boost voor je metabolisme is belangrijk omdat diëten het vertragen. Oefening zal je helpen deze achteruitgang tegen te gaan, evenals je cardiovasculaire en algemene gezondheid te verbeteren.

fit en slank

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie. Via ons vind je de beste tips en oefeningen om slank en fit te zijn!