Hoe iedereen meehielp na een ramp

We bespreken op deze blog altijd inspirerende en motiverende verhalen. Daarom dacht ik dat het een goed idee was om een meer persoonlijk verhaal te vertellen. Namelijk hoe iedereen meehielp nadat er een ramp was gebeurd toen ik klein was. Geen zorgen het is geen gewelddadig verhaal en niemand is gewond geraakt. Maar het was wel een hele gebeurtenis die ik me nog steeds herinner. Ik was zelf maar een klein kind toen het gebeurde. In dit artikel bespreek ik wat er gebeurde toen mijn basisschool afbrandde.

Niet naar school

Als kind hoop je natuurlijk altijd dat er een reden is om niet naar school te hoeven. In sommige landen zijn er zelfs situaties waar je niet naar school hoeft als het teveel gesneeuwd heeft of te koud is. Soms op de middelbare school mochten we later aankomen als het ontzettend glad was op de weg. Tegelijkertijd was het geen leuke ervaring toen ik wakker werd en me klaar begon te maken om naar school te gaan en uiteindelijk niet hoefde te gaan omdat deze was afgebrand. Mijn moeder kwam binnen en ik weet nog goed dat ze het uitlegde. De oorzaak van het afbranden was dan ook niet een ongeluk. Het was per opzet gedaan door een pyromaan.

Hangende benen

Dit gebeurde slechts een paar weken voordat de schoolvakantie in de zomer begon. Er was dan ook geen tijd om een noodschool op te zetten. Deze laatste weken werden we daarom opgevangen door een middelbare school in onze stad. Dit was ook grappig aangezien vele van de kinderen van onze school zo klein waren dat hun voeten niet bij de grond konden. Er kwam ook een artikel in de plaatselijke krant over het afbranden en dat de bassischool kinderen in de middelbare school op stoelen zaten waarbij hun voeten niet bij de grond konden.

Opruimen

Tegelijkertijd kwam de gehele buurt samen om de brandweer te helpen met puinruimen. Mensen gingen een puincontainer huren om te helpen en onder toezicht van de brandweer werd de verbrande school snel weggehaald. In het jaar daarna werd de nieuwe school gebouwd. Wij gingen het jaar daarop naar een tijdelijk gebouw dat uiteindelijk een nieuwe school zou worden voor andere kinderen. Het was een mooie school en wij konden hem een soort van proeftesten. Uiteindelijk waren er ook veel moeders die meehielpen om de nieuwe school in te richten, mooi te maken en een groot openingsfeest te organiseren.