Welk poetsmiddel om de boots goed te onderhouden? Hoe leren laarzen schoon te maken? Leren boots of leren enkellaarzen, boots die een fortuin kosten, verdienen speciale zorg en onderhoud.

Maak de laarzen schoon

Of de boots nu bruin, wit, zwart of beige zijn, neem voor het waxen de tijd om de laarzen schoon te maken door een spons gedrenkt in een sopje met een paar druppels witte azijn toegevoegd aan de boots, hiel en zool inbegrepen. Dan, en alleen dan, na deze reiniging, wax ze!

Verwijder donkere kringen en vlekken door regen of sneeuw

Witte azijn

Op leren laarzen worden donkere kringen als gevolg van vocht of sneeuw verwijderd door een doek te halen die is gedrenkt in een mengsel van azijn en koud water.

Vaseline

Smeer de laarzen in met vaseline. Wacht tot het product een beetje droog is en polijst het daarna.

Hoe laarzen te waxen

Verdeel een in schoensmeer gedrenkte doek en een paar druppels citroensap over de hele boots, hiel en rand van de zool. Masseer om het product goed te laten doordringen. Gebruik heel weinig schoensmeer. Te veel schoensmeer verstopt het leer! Wacht minstens een half uur en schrob dan de laarzen met een borstel (voor elk paar schoenen of laarzen een eigen borstel) en, zodra de laarzen beginnen te glanzen, krachtig, in cirkelvormige bewegingen, een zachte, enigszins vochtige doek passeren.

Bescherm leren laarzen tegen slijtage

  • Bescherm de hiel van laarzen
  • Smeer een laag kleurloze nagellak op de hielen, zodat ze niet gaan tekenen of krassen.

Zorgen voor leren laarzen

  • Om ervoor te zorgen dat ze geen vreselijke plooien krijgen, wordt het ten zeerste aanbevolen om schoenspanners in de leren laarzen te steken zodra ze worden verwijderd.
  • Als je er geen hebt, vul de bundels dan met papier.
  • Papier heeft als bijkomend voordeel dat het vocht van de voeten absorbeert.
  • Bewaar de laarzen
  • Als je geen ruimte meer hebt, hang je de laarzen in een kast aan een broekhanger of met clips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *