Er is geen vaste regel voor hoe vaak je je moet scheren. Het is aan jou om te beslissen of je de voorkeur geeft aan een gladgeschoren huid, een licht ingegroeide stoppelbaard of een meer natuurlijke look. U moet letten op hoe uw haar groeit en hoe uw huid aanvoelt na het scheren.

Je hoeft je waarschijnlijk niet elke dag te scheren. Scheermessen knippen niet alleen je haar af, ze nemen elke keer dat je het mesje over je huid haalt een laag huidcellen mee.

Tenzij u op zoek bent naar een volledig haarloze look, kunt u tussen de scheersessies minstens een dag of twee overslaan om uw huid te laten genezen.

Tips voor het scheren

Als u scheert volgens de beste werkwijzen, zult u zich gladder scheren en langer meegaan. Het voorkomt ook irritatie en wondjes en vermindert zelfs het risico op infectie.

Deel geen scheermes

Hoewel het lijkt alsof je scheermes over je huid glijdt, maakt het in feite kleine sneetjes op het huidoppervlak en neemt het bacteriën op.

Door het scheermes van iemand anders te gebruiken, deel je hun bacteriën en misschien zelfs hun bloed om je eigen huid af te schrapen. Dit verhoogt het risico op infectie.

Hydrateer je huid

Gebruik een scheergel, scheerschuim, of maak op zijn minst je huid nat met warm water voordat je gaat scheren. Dit helpt het scheermes beter te werken en vermindert ook de irritatie die ontstaat door een scherp mes over een droge huid te slepen.

Overigens kun je je het best laten scheren door een professionele barber die hiervoor is opgeleid. Een voorbeeld in Rotterdam is bijvoorbeeld: dailygrind.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *