Is het al bijna zo ver, is de baby bijna klaar om geboren te worden? Het is een hele spannende en enge tijd voor elke nieuwe moeder maar ook voor moeders die het al meerdere keren hebben gedaan. Misschien lees je dit als bijna vader, voor jou is het ook super eng! Er is veel meer om je op te verheugen dan om bang voor te zijn. Een nieuwe baby is een van de mooiste dingen die je kan overkomen. Maar het kost wel veel geld en moeite om het allemaal goed voor elkaar te krijgen. Maar maak je niet druk we hebben hier wat tips voor je op een rijtje zodat je weet dat je er klaar voor bent.

Kleertjes

De baby moet natuurlijk dingen hebben om te dragen, dat is misschien wel het meest belangrijke. Je hoeft niet per se kindermerkkleding te kopen maar zie je je zoontje al in de mooie jongens babykleding setjes? Of je kleine baby dochter in een hele schattige jurk? Het uitzoeken van kinderkleding kan super leuk zijn maar je moet oppassen dat je niet te veel koopt! Kinderen die groeien namelijk heel erg snel, en sommige baby’s zijn groter dan andere bij de geboorte. Straks heb je al heel veel mooie dingen gekocht en kom je erachter dat je baby er niet in past! Vraag ook rond naar de oude kleren van de baby’s van je vriendinnen of buurvrouw. Vaak hebben die nog wat liggen en dat scheelt een hoop! Bij het uitzoeken van mooie setjes kun je al helemaal beginnen met het fantaseren. 

Kamer 

Is de kamer al klaar? Die is nog niet zo heel belangrijk omdat de baby waarschijnlijk eerst nog naast jullie zal slapen. Aan de andere kant zul je niet heel veel vrije tijd meer hebben wanneer de baby er is dus is het wel slim om hem nu al af te hebben. Kies een mooie kleur uit, het is nu in de trend om af te wijken van de stereotypische kleuren als roze en blauw, kies een mooie neutrale kleur als geel, groen of paars. En zorg dat er een plek is waar je de luiers kan verschonen, dit wil je niet op de eettafel moeten doen. Ook is een goede prullenbak voor de luiers heel belangrijk. Het kan heel vuil worden en een goede prullenbak helpt ook tegen de vieze lucht. Het zal meer schelen dan je denkt. Zorg ook dat je de kamer leuk ingericht met leuke dingen voor de baby om naar te kijken. Koop alvast wat boekjes en begin er zo snel mogelijk uit te lezen, dit zal het kind van een hele jonge leeftijd al een voorkeur laten hebben voor boekjes. In een mooie boekenkast waar de baby ook bij kan kun je de boekjes verzamelen. Wanneer die dan oud genoeg is zal die vanzelf naar de kast lopen en kiezen welk boekje ze willen. Zet een mooi plankje op en doe er leuke knuffels op waar je baby blij van wordt. Je kunt misschien ook mooie lichtjes ophangen. Het komt in ieder geval wel goed, veel succes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *