doorlopend krediet aanvragen

In dit artikel gaan we in op het doorlopend krediet. Wat is dat en in welke gevallen is dat bruikbaar? Op die vragen gaan we hier in.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is in wezen een heel flexibele lening. Een doorlopend krediet aanvragen kan vaak online. Tussen jou en de kredietverstrekker wordt een kredietlimiet afgesproken. Dat is het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Maar anders dan bij een persoonlijke lening neem je dat bedrag niet in een keer op, hoewel dat wel zou kunnen. Je neemt geld naar behoefte op. Zo lang je dat niet doet, betaal je geen rente. Rente betaal je alleen over het bedrag dat je hebt opgenomen. Het rentepercentage is niet vast. Dat is doorgaans hoger dan van een hypothecaire of persoonlijk lening. Bij een hypothecaire lening heeft de geldverstrekker zekerheid in de vorm van het object, waarover die lening is verstrekt. Omdat de rente bij een persoonlijke lening voor de gehele looptijd vaststaat, is die ook wat lager dan van een doorlopend krediet. Je betaalt maandelijks een percentage van het opgenomen bedrag of van de kredietlimiet. Dat bestaat uit een aflossing en rente. Je kunt extra aflossen zonder dat er een boete moet worden betaald. Aflossingen kunnen ook weer worden opgenomen. Er is een theoretische looptijd, maar ook die is flexibel.

doorlopend krediet aanvragen

Wanneer een doorlopend krediet?

Doorgaans gaat het om een keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. We noemden al dat het rentepercentage bij een doorlopend krediet doorgaans hoger is. Past een persoonlijke lening goed bij je geldbehoefte, dan is dat een betere keuze. Dan bestaat ook niet de neiging om maar te blijven lenen. Maar als je inderdaad de flexibiliteit nodig hebt, dan is een doorlopend krediet aanvragen een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan een privéproject, waarbij je vooraf niet precies weet hoeveel tijd bepaalde activiteiten gaan nemen en wanneer je hoeveel geld nodig hebt. Omdat je het geld in delen opneemt, kan het zijn dat een doorlopend krediet dan goedkoper uitpakt dan persoonlijke lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *