Houd jij er een groene levensstijl op na?

Gezond, duurzaam, maatschappelijk verantwoord, klimaat verantwoord en ga zo maar door. We leven in een tijd waarin we veel bezig zijn met onze ecologische afdruk. Ook letten we veel op gezonde voeding en zijn bedrijven bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dit artikel gaan we deze termen even bespreken. Hoe zorg je dat je gezond leeft? Hoe zorg je als huishouden ervoor dat je duurzaam woont? Hoe zorg je als bedrijf ervoor dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt?

Gezond leven

Tegenwoordig letten steeds meer mensen op hun voeding. Op kantoor worden op maandag kratjes fruit bezorgt door de lokale groenteboer. Steeds meer mensen krijgen door dat kiloknallers niet zo gezond zijn en dat dieren er onder geleden hebben. Gezond leven is groen leven. Als een dier een goed leven heeft gehad, dan is het natuurlijk niet erg om af en toe een stukje vlees te eten. Het is goed om veel voeding binnen te krijgen uit groenten, fruit, noten en zaden. Het is daarnaast belangrijk om ook wat zuivel en vlees binnen te krijgen elke dag.

Duurzaam wonen

Als je duurzaam wilt wonen, dan kun je niet zonder een duurzame cv- ketel. Ga naar de website van GreeOn als je op zoek bent naar een cv-ketel. Met een duurzame cv-ketel zul je merken dat je stookkosten omlaag gaan. Ook is het slim om zo min mogelijk lampen in je woonkamer te plaatsen. Zo bespaar je ook kosten. Daarnaast is een goede isolatie erg belangrijk. Een goed geïsoleerd houdt warmte en koelte goed vast. Zorg er daarnaast voor dat je je afval goed scheidt en reduceert. Het is ook belangrijk om je groen in en rondom je huis te plaatsen. Planten zorgen ervoor dat je een beter binnenklimaat hebt. Vervuiling in de lucht wordt gefilterd door planten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het is belangrijk om verantwoord te ondernemen. Als je verantwoord onderneemt dan is het belangrijk om rekening te houden met het milieu en mensen. Zorg dus dat je als bedrijf recyclet en afval verminderd. Ook kun je bij maatschappelijk verantwoord denken aan het promoten van een gezonde levensstijl onder werknemers. Ook kunnen bedrijven het productieproces optimaliseren door de aanschaf van zuinige machines.