De zomervakantie nadert en het weer wordt steeds beter. Het is dus ook de hoogste tijd om weer eens een goed personeelsfeest te geven! Wacht je liever nog even in verband met de huidige Corona maatregelen? Dan kun je in september een feestje geven, wanneer iedereen hopelijk weer terug is op kantoor. Wanneer je jouw eerstvolgende personeelsfeest ook geeft, in deze blog vind je allerlei inspiratie voor de organisatie er van!

Feestje op kantoor

Een personeelsfeest kan je zo simpel of complex maken als jij zelf wilt. Heb je weinig budget tot je beschikking, geen zin of tijd om veel te organiseren of zijn je collega’s niet zo avontuurlijk? Geef dan gewoon een personeelsfeest op jullie eigen kantoor. Alles wat je hiervoor hoeft te regelen is genoeg drank, wat snacks en een paar goede speakers voor muziek. Schuif de bureaus en stoelen aan de kant en borrelen maar! Voor je het weet is het totaal uit de hand gelopen en staat iedereen op de tafels te dansen. Reken maar op een avond die jullie niet snel vergeten en die de onderlinge sfeer in het team ten goede komt.

Feestje op locatie

Wil je het iets meer officieel aanpakken? Dan is een personeelsfeest op locatie misschien iets voor jou. Huur een zaaltje, restaurant of café af en nodig alle collega’s uit. Je kan bijvoorbeeld eerst samen gaan eten, veel restaurants en cafés bieden de mogelijkheid tot speciale menu’s voor dit soort gelegenheden. Daarna gaan jullie natuurlijk lekker uitgebreid borrelen. Spreek een bar limiet af met de bartenders, zodat jullie over het betalen van de drankjes geen zorgen hoeven te maken. Voor je collega’s is het een open bar: wie vindt dat nou niet leuk?

Actief personeelsfeest

Nu hebben we het alleen nog maar over eten en drinken gehad, maar je kunt natuurlijk ook een wat actiever personeelsfeest organiseren. Hierin zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Bijna elke activiteit die je met een groep kunt uitvoeren is geschikt. Ook zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in actieve groepsuitjes. Kijk vooral eens even rond wat er bij jou in de buurt beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan het afhuren van een bowlingbaan, een obstacle course in het bos, kanoën of andere wateractiviteiten, binnen of buiten lasergamen, bootcampen of ga in het park een spel doen met elkaar. Klinkt dit allemaal nog wat te avontuurlijk of iets te actief? Je kan het ook meer low-key aanpakken door bijvoorbeeld een boot te huren, een rondvaart te maken of een private guided tour in een museum te boeken. Ook creatieve workshops zijn leuk! Ga bijvoorbeeld met z’n allen pottenbakken of schilderen in een bierbrouwerij.