De huidige crisistijd is voor ons allen een zware periode. Toch ben ik er heilig van overtuigd dat uit deze crisis ook veel mooie (nieuwe) dingen gaan opbloeien. Hierbij neem ik mijzelf als levend voorbeeld. Door de crisis ben ik noodgedwongen thuis komen te zitten. Mijn ontslag heeft natuurlijk een diepe kras achtergelaten, maar heeft mij ook geïnspireerd om eindelijk van mijn grote hobby mijn werk te gaan maken. Lees snel verder over de start van mijn nieuwe onderneming en raak geïnspireerd om ook zelf het roer om te gooien!

Uit de hand gelopen hobby

Al jaren ben ik in mijn vrije tijd vol passie aan het bakken. Koekjes, cakes, taarten en zelfs brood. Ik maak het allemaal. Wat ooit begon in een paniek momentje toen er onverwachts bezoek voor de deur stond en er niets lekkers in huis was, is inmiddels uitgegroeid tot mijn grootste bezigheid. De afgelopen jaren heb ik cursussen gevolgd en zijn mijn skills enorm toegenomen. Ik vind het daarnaast heerlijk om al mijn creativiteit los te laten op mijn baksels, waardoor ik de prachtigste gelaagde taarten maak. Mijn hobby is niet onopgemerkt gebleven. Het begon met het op verzoek maken van taarten voor familie en vrienden. Bijvoorbeeld het maken van lekkernijen in lijn met het thema van een kinderfeestje of een taart voor een 25-jarig jubileum van de buurman. Echter, hier is het niet bij gebleven. Mijn vriendendienstje voor on the side is uitgegroeid tot een heus Instagram bedrijf met een inbox vol DM’s van onbekenden, die taart of koekjes bij mij willen bestellen.

Een nieuw begin

Nu ik mijn baan heb verloren en onzekere tijden zijn aangebroken is het dan echt de tijd geworden om er een serieus bedrijf van te gaan maken. Ik heb mij ingeschreven bij de KvK en gaan nu fulltime aan de slag met bakken. Heel spannend natuurlijk, want er komt nu veel meer bij kijken dan alleen in de keuken staan. Mijn dochter heeft voor mij een website gemaakt. Met een webshop en goed ordersysteem, waardoor ik meer en overzichtelijker bestellingen kan aannemen en verwerken. Daarnaast moeten er allemaal dingen worden geregeld: ik ga speciale dozen bestellen, er wordt verpakkingsmateriaal bedrukt met mijn logo, ik ben in contact met een bezorgservice en er moet natuurlijk ook aan marketing en andere promotie worden gedaan. Gelukkig heb ik nu genoeg tijd om dit allemaal te regelen en mijn bedrijf echt goed van de grond te krijgen.

Ik ben er helemaal klaar voor: laat die bestellingen maar komen!