Interieurontwerpen uit het Midden-Oosten

Decoratiestijlen variëren van land tot land,zelfs van cultuur tot cultuur! Het interieurontwerp is een belangrijk aspect dat de cultuur van mensen vertegenwoordigt en representeert. Maar met globalisering ziet de wereld er steeds meer hetzelfde uit en kunt u de acceptatie van verschillende culturen in verschillende landen waarnemen. En En daarom kun je ook verschillende interieurstijlen overnemen vanuit andere culturen om zo je eigen interieur te inspireren.

Familie

De Arabische cultuur draait om familie. Het belang van samenkomen met de familie, is een van de bepalende principes van de cultuur. Dit betekent dus dat de woonkamer zo wordt ingericht dat dit samenkomen gemakkelijk gaat. Gezien het belang van de indeling van de ruimte, kan de juiste meubelinstelling een belangrijke stap zijn om een ruimte er uitnodigend uit te laten zien.

Nu moet dei indeling zodanig zijn dat deze een comfortabele ambiance levert. Te veel afstand tussen zitmeubels kan leiden tot een statische stilte, dus het is beter om het meubilair te oriënteren op een manier die een vriendelijke sfeer mogelijk maakt. Het brandpunt van elke woonkamer moet afhangen van de cultuur. Traditie is wat het culturele brandpunt van elke sociale ruimte zoals een woonkamer definieert. Voor de meesten is het de open haard of de televisie. Zodra u het brandpunt kent, moet u de indeling daarop richten.

De muren in Arabische stijl kunnen worden versierd met Arabische achtergronden die diepte en focus aan uw kamers toevoegen. Kies ook voor wat prachtige oosterse hanglampen voor de verlichting. Verf of behang zijn echter niet de enige muurversieringen in Arabisch design. Arabische kasten tegen de muur kunnen ook leuk zijn en voegen nuttige opslagruimte toe.

Kleuren

Voor de selectie van kleuren vanuit Arabisch interieurperspectief, moet je eerst denken aan warmte en luxe door de tinten aan de warme kant van het kleurenwiel te mixen en matchen. Warme neutrale kleuren en sterke kleuren worden vaak gebruikt. Een accentmuur in een gebrande sinaasappel of een diep Marokkaans rood vult je ruimte op. Om meer interesse aan uw kamer toe te voegen, hebben één of twee oppervlakken van de muur vaak een textuur! De gestructureerde look kan alleen worden bereikt door textuurverf of behang te gebruiken.

De kleur is niet alleen beperkt tot de muren. vloerkleden, stoffering, kussens en gordijnen geven een kleurrijke energie. Originele kleuren zoals rijke pruim, diepe chocolade, schitterend goud, rijke roest, vrolijk koraal, kaneel, karmozijnrood, marineblauw, olijf, tarwe, curry en elke andere weelderige kleur die je maar kunt bedenken, kunnen worden gebruikt zonder na te denken.