Osseforth

Het behalen van een heftruckcertificaat is niet verplicht. Wel is het volgen van een instructie voor alle heftruckchauffeurs wettelijk verplicht. Toch eisen veel werkgevers in de transport of logistiek dat je als werknemer een heftruckopleiding volgt. Met een heftruckcertificaat kan je namelijk aantonen dat je een opleiding hebt gevolgd en veilig met een heftruck kan werken. Je vormt dan geen gevaar voor jezelf en andere werknemers.

Heftruckcertificaat

Waar heb je een heftruckcertificaat voor nodig?

Als je werkt in de logistieke sector of de transport sector is er een risico op aanrijdingen en valpartijen bij intern transport, zoals vorkheftrucks. Met een heftruckcertificaat verbeter je de veiligheid op de werkvloer. Je beschikt dan over de vaardigheden om veilig te werken met een heftruck. Dit verkleint de kans op valpartijen of aanrijdingen.

Hoe kan je een certificaat behalen?

Als je een certificaat wilt behalen dan kun je hier een heftruckopleiding voor volgen. Deze opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte leert jou alles over de eisen, wetten en veiligheid. Gedurende het praktijkgedeelte leer je om een heftruck veilig en correct te bedienen en te besturen. Verder leer je alles over de verschillende laad- en lostechnieken en de voorbereidingshandelingen. De minimale leeftijd om de opleiding te volgen is 16 jaar.

Cursus

Hoeveel jaar is het certificaat geldig?

Na afronding van het theorie- en praktijkexamen ontvang je een certificaat, welke 5 jaar geldig is. Je kunt dan een herhalingscursus volgen om je kennis weer wat op te frissen. Met een geldig heftruckdiploma beschik jij over de kennis en kunde om veilig met een vorkheftruck te werken.

Waar kun je een heftruckdiploma halen?

Er zijn diverse opleidingscentra waar je een heftruckdiploma kunt halen, zoals Osseforth Opleidingen Limburg. De tweedaagse opleiding met slagingsgarantie heeft een hoge kwaliteit en wordt gegeven door gecertificeerde opleiders.