voordelen van lekker slapen

Een goede nachtrust en lekker slapen zorgen ervoor dat je weer fit en fris aan de dag kan beginnen. Je wordt er ook productiever van. Dat is logisch want als je slecht slaapt ben je eerder moe of sta je al moe op en moet je jezelf als het ware echt vooruitduwen. Maar er zijn nog meer voordelen van lekker slapen.

voordelen van lekker slapen

Met een goed humeur en een glimlach opstaan

Als je goed kan slapen dan sta je s, ochtends fit en fris weer op. Je hebt zin in de dag en dat merk je ook aan je geode humeur. Je bent vrolijk en je staat wellicht met een glimlach op. Mocht je slecht slapen? Dan kan je veel minder hebben en ben je soms wat prikkelbaarder of echt chagrijnig. Wel een beetje te begrijpen door dat je slecht slaapt ben je moe en als je vermoeid bent kan je gewoon wat minder verdragen. Een goede nachtrust heeft echt heel veel effect op het humeur.

Je bent minder vatbaar voor verkoudheid

Slaap je s, nachts echt als een roosje dan heeft dat ook een gunstige werking op je weerstand. Nog een van de voordelen van lekker slapen. Je krijgt een betere weerstand en daarmee ben je iets minder vatbaar voor een virus zoals een verkoudheid.

Je kan je veel beter concentreren

Een goede nachtrust en vol energie weer opstaan heeft ook een goede invloed op je concentratie. Dat gaat een stuk beter als je lekker kan slapen. Je kan er veel beter je hoofd bijhouden. Terwijl dat als je toch een nacht hebt gehad met wat slaapgebrek dit je veel meer moeite kost of in het ergste geval het helemaal niet lukt om je te concentreren op iets.

Je maakt van een iets kleins geen groot probleem

Nog een voordeel van lekker slapen is dat je bij een klein probleem niet iets hele groots maakt. Je ziet het in het juiste perspectief. Slaap je slecht? Dan heb je veel makkelijker de neiging om van dat kleine probleem iets heel groots te maken. Je ziet overal obstakels en tegenwerking en maakt daardoor van een kleine mug een grote olifant.Gelukkig heb je hier geen of in ieder geval minder last van als je lekker kan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *