Steeds meer mensen proberen bewuster te leven. Elk jaar worden er weer warmterecords verbroken en het is dan ook logisch dat veel mensen zich steeds meer zorgen beginnen te maken over het klimaat en vervuiling. Daarnaast worden mensen zich ook bewuster van de vleesindustrie waar natuurlijk ontzettend veel dieren in slechte leefomstandigheden en op jonge leeftijd geslacht. Daarom proberen mensen bewuster en diervriendelijker te gaan eten. Dit kan onder andere door vegetariër te worden maar sommige mensen gaan nog een stapje verder en besluiten veganistische te worden.

Waarom veganistisch

Als je dierenleed de voornaamste reden is om anders te gaan eten, waarom zou je dan veganist worden in plaats van vegetariër? Als je geen vlees of vis eet dan is het toch geen probleem om verder andere dierlijke producten te eten? Kippen leggen toch sowieso eieren? Helaas is de realiteit wel een stuk anders. Ook voor de productie van dierlijke producten worden veel dieren gedood. Denk bijvoorbeeld aan eieren. Om al deze eieren te leggen zijn er veel legkippen nodig. Als er uit al deze eieren een kuikentje komt dan wordt er gekeken of het een haan of een hen is. Jongetjes kuikentjes kunnen geen eieren leggen en hebben ook minder vlees op het lichaam. Daarom worden deze kuikentjes met honderdduizenden tegelijk vermoord. Dit is onder andere een goede reden om volledig veganist te worden. Het zal een omschakeling zijn maar ook als je veganistisch wordt is het prima mogelijk om lekker te eten.

Vegan sneakers

Je kunt niet alleen veganistisch worden op het gebied van eten. Het is ook goed mogelijk om op andere gebieden deze levensstijl te implementeren. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van diervriendelijk geproduceerde sneakers en kleding. Veja heren sneakers zijn een goede optie. Dit zijn stoere sneakers die vaak zonder leer zijn geproduceerd. In plaats daarvan maken ze gebruik van rubber en biologisch katoen. Het fijne van deze sneakers is dat ze niet alleen diervriendelijk worden geproduceerd maar ook duurzaam, eco-vriendelijk en met veilige werkomstandigheden. De sneakers zijn verkrijgbaar op vanarendonk.nl en je kunt ook veja dames sneakers bestellen op https://www.vanarendonk.nl/dames/veja-dames-sneakers/. De sneakers zijn een goede stap naar een betere wereld en ook een meer duurzame mode-industrie.