Zo ziet een slaapkamer anno 2019 eruit

De slaapkamer wordt door veel mensen vaak gezien als functionele ruimte. Je leest hier en misschien hangen je kleren ook in deze ruimte, bij studenten zien we nog wel eens een bureau staan maar daar houdt het vaak wel bij op. Deze kamer is vooral voor het slapen en daarom vinden we het vaak minder belangrijk om deze ruimte leuk aan te kleden. Zonde eigenlijk want de trends van dit jaar gaan je stoutste dromen voorbij.  Benieuwd wat de slaapkamertrends zijn van 2019? Je leest het hier!

Van laminaat tot natuursteen, de vloer hoort er helemaal bij

Het eerste, en vaak ook het meest belangrijke deel van een ruimte, de vloer. We staan er vaak niet bij stil maar de vloer kan ontzettend bepalend zijn voor de sfeer in een ruimte. De meeste consumenten nemen vaak genoegen met de vloer die er al in ligt en zien niet echt de noodzaak in om deze vloer te veranderen, tenzij dit natuurlijk moet vanwege slijtage of een andere reden. Toch zijn er ontzettend mooie vloeren op de markt die daadwerkelijk iets goeds door voor jouw slaapkamer. Van prachtig laminaat tot natuursteen en marmer. We zien het allemaal in de slaapkamer anno 2019. Laminaat is vooral heel gezins- en budgetvriendelijk. Voor natuursteen en marmer betaal je echter wel iets meer maar de uitstraling van dit soort vloeren is het meer dan waard.

Alle kleuren zijn toegestaan

Het mooie de slaapkamer is dat alle kleuren zijn toegestaan. Van kanariegeel tot pimpelpaars. Wat jouw lievelingskleur ook is, het is in de slaapkamer meer dan welkom. Dit zien we ook terugkomen in de laatste trends. Toch zijn er wel een paar kleuren die er dit seizoen echt uitspringen. Dat zijn pastelkleuren en de kleur goud. Goud wordt vooral gebruikt in combinatie met het natuursteen of marmer. Door dit te combineren krijgt de ruimte een gehele glamour metamorfose, slapen zoals de sterren. De pastelkleuren worden voornamelijk gecombineerd met het laminaat voor een lief, zacht en knus gevoel. Vooral een lichte laminaatvloer staat prachtig bij deze kleuren.

Do It Yourself

En ook zijn we steeds meer DIY meubelen in de slaapkamer terugkomen. De DIY meubelen zijn meubelen die je zelf maakt. Dit kan een kastje zijn, een schilderij of misschien wel een klok. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel zelf maken. Het leuke aan een DIY meubel is dat het ook echt van jouw is. Je kunt het meubel zo maken of aankleden zoals jij dat wilt en leuk vindt.