Leuke date-inspiratie voor wanneer u 50 plus bent

Dankzij moderne technologie is het gemakkelijk geworden voor mensen die 50 plus zijn om online vriendschappen of liefde te vinden. Of u nu met pensioen bent, gescheiden of weduwe/weduwnaar: als u 50 plus bent heeft u nog tal van mooie jaren voor u liggen die u met een maatje wil besteden. Toch kan het nog wel eens spannend of onwennig zijn, om op date te gaan met iemand die u tot nu toe enkel online heeft gesproken. Maar waag toch de sprong in het diepe, want er zijn al veel succesvolle 50 plus relaties voortgekomen uit het online daten. In dit artikel bieden we u wat inspiratie aan voor leuke afspraakjes.

Wijnproeverij

Een groot voordeel van daten wanneer u 50 plus bent, is dat u hoogstwaarschijnlijk niet meer elke cent hoeft om te keren zoals studenten dat wel moeten. Dat is ook voordelig wanneer het gaat om het kiezen van een originele date. Als u beide wijnliefhebbers bent, kunt u samen een wijnproeverij doen. Hierbij bent u samen iets aan het doen waarin u zich allebei interesseert, drinkt u een lekker drankje en eet u een hapje, en heeft u tussendoor tijd om elkaar te leren kennen. Vooral wanneer u bang bent dat het gesprek stil zal vallen als u in een café afspreekt, is een wijnproeverij een goede invulling voor een date. Als de date succesvol is, kunt u deze na de activiteit altijd nog voortzetten in een bar.

Dansen kan ook als u 50 plus bent

Dat u 50 plus bent, betekent helemaal niet dat u te oud bent om uit te gaan en de heupen los te gooien. Zoals we eerder al beschreven, liggen de beste jaren van uw leven misschien nog wel voor u. Er zijn tal van bars en clubs die verschillende keren per maand thema-avonden hebben die gecentreerd zijn rondom verschillende dansstijlen. Zo kunt u gaan salsa-dansen, stijldansen of iets anders. Tijdens een date als deze is er niet heel veel tijd om veel gesprekken te voeren en elkaar uitvoerig te leren kennen. We adviseren daarom ook om een dans-date in te plannen als tweede of derde date.

Een museum of galerij

Kunst, vrijwel iedereen heeft er wel iets mee. Hoewel het ons opvalt dat de gemiddelde leeftijd in musea vrij hoog ligt. Jongeren zullen niet zo snel naar een museum gaan als invulling voor een eerste date, maar bent u 50 plus? Dan is dit juist een goed idee. Zo kunt u elkaar op een bijzondere manier leren kennen. Kunst is tenslotte iets heel persoonlijks, wanneer u elkaar vertelt waarom u een kunstwerk wel of niet waardeert, komt u meteen iets over de ander te weten. Nederland staat bomvol mooie musea, kies bijvoorbeeld voor museum Voorlinde in Wassenaar, Boijmans van Beuningen en de Kunsthal in Rotterdam of het indrukwekkende Rijksmuseum in Amsterdam. Ook het Kröller-Müller Museum is altijd een succes, dit kunt u combineren met een mooie wandel- of fietstocht door de Veluwe. Inspiratie gekregen? Vind een date op www.Plusmatch.com.