Lente BBQ organiseren

Lente en BBQ: termen die absoluut bij elkaar horen. Zodra de zon gaat schijnen laat menigeen Nederlander de barbecue weer roken! Hoe zorg je voor een onvergetelijke lente BBQ? Wij geven je 4 tips zodat iedereen geniet van de barbecue.

Lente BBQ Tip #1 – Denk aan je gezelschap

Kijk altijd naar het gezelschap dat je uitnodigt. Komen er vrienden of familie die vegetariër of veganistisch zijn? Zorg er dan voor dat je ook iets lekkers voor hen op de barbecue hebt. En dat hoeft zeker niet saai te zijn. Dus vergeet die saaie groentespies, maar kies voor gegrilde asperges, sticky cauliflower of vegetarisch vlees. Dit gaan de carnivoren-vrienden ook lekker vinden! Meer inspiratie nodig? Deze 3 lekkernijen zijn onmisbaar op een barbecue.

Lente BBQ Tip #2 – Houd rekening met het weer

Hoe graag we het ook willen; het weer is niet te voorspellen. Houd dus rekening met alle soorten weersomstandigheden. Is er een kleine kans op regen? Dan is een partytent handig. Maar ook als er veel zon wordt verwacht, heeft de partytent nog steeds een functie. Een beetje schaduw is natuurlijk ook erg fijn. Als je met deze elementen rekening houdt, dan kan jouw barbecue-feestje gewoon door blijven gaan! Ook deze 5 zaken mogen niet ontbreken op jouw barbecue.

Lente BBQ Tip #3 – Versier je tuin

Natuurlijk ben je hartstikke blij met jouw tuin en daar hoef je ook niets aan te veranderen, maar een beetje feestversiering draagt zijn steentje bij aan een onvergetelijke lente BBQ. Hang bijvoorbeeld gezellige lampjes op. Zelfs die kleine kerstlichtjes geven in de avond een gezellig en schattig effect. Maar denk ook aan kaarsen en slingers! Of wat dacht je van speciale bbq versiering?

Lente BBQ Tip #4 – Dek de tafel

Een tafel kan snel chaos worden, maar als je hem leuk dekt dan valt dat wel weer mee. Zet het bestek en de servetjes in bekers op tafel. Maak stapeltjes van verschillende grootte qua borden. Maak het jezelf helemaal makkelijk met wegwerpservies. Dit scheelt een hoop afwas en als er iets valt ben jij in ieder geval niet je bord kwijt. Dat wegwerpservies hoeft ook echt niet die saaie witte plastic bordjes of de kartonnen bordjes met kindertekeningen te zijn. Je hebt tegenwoordig ook heel leuk wegwerpservies voor volwassenen. Schaf daarbij matching glazen aan voor wijn, water en frisdrank en je hebt een onvergetelijke lente BBQ!