Ook in de winter heerlijk Barbecueën!

De zomer is helaas alweer voorbij en dat betekent ook dat we het barbecue seizoen achter ons kunnen laten, of toch niet! Het wordt namelijk steeds ‘normaler’ om ook in de herfst en winter een lekker stuk vlees op de BBQ te grillen. Zo geven we in de winter vaak een gezellige winterbarbecue en hoe je dat doet lees je hieronder! 

Tip 1: De barbecue 

Allereerst is het belangrijk om een BBQ met deksel te hebben. Barbecueën in de winter doe je namelijk met de deksel erop. Zo verlies je geen warmte. Een Kamado BBQ is bijvoorbeeld een ideale optie. Denk er in ieder geval aan dat de buitenwand van de barbecue van dik materiaal gemaakt is. Grillen in winter neemt sowieso meer tijd in beslag, door de invloed van buitentemperaturen dus zet de barbecue vooral ook uit de wind. 

Tip 2: Houdt jezelf warm

Naast dat de barbecue warm gehouden moet worden, is het ook van belang dat jij als ‘kok’ niet bevriest. Trek een warme jas en handschoenen aan en doe een muts en sjaal om. Extra tip: stop de sjaal in je jas, zodat die geen vlam vat. Ook glühwein kan helpen aan het warm houden van het lichaam en zorgt tevens ook voor een gezellige sfeer! 

Tip 3: Gerechten

Bij een barbecue komen altijd de typische gerechten zoals grillworst, saté en steak aan te pas. In de winter kunnen hier nog een aantal seizoensgebonden gerechten aan toegevoegd worden zoals eendenborst of hert. Heerlijk om echt het winterse gevoel te behouden. Daarnaast is er als voorafje natuurlijk de keus uit erwtensoep, pompoensoep, mosterdsoep of zoete aardappelsoep!  

Tip 4: De sfeer

Naast de gerechten is ook de decoratie een grote toevoeging aan de winterse sfeer. Zet een mooie vuurkorf neer en maak een heerlijk kampvuur. Extra leuk – koop een zak marshmallows en maak heerlijke smoares als dessert. Ideaal voor kind vermaak, maar ook voor ouder een goede versnapering. Maar een vuurkorf zorgt er helaas niet voor dat iedereen lekker warm kan zitten en staan. Schaf daarom bijvoorbeeld een terrasverwarmer aan. Niet alleen handig voor een winterse barbecue, maar het gehele jaar door. 

Dit waren de grootste tips die kunnen zorgen voor een succesvolle winterbarbecue. Uiteindelijk draait het bij een winterse barbecue om de warmte, gezelligheid en natuurlijk het eten en drinken. Maak dus snel die uitnodiging gereed en vergeet vooral niet te melden dat de gasten warme jassen, dekens en handschoenen meenemen!