Ik zit samen met mijn familie al bijna ons hele leven in de wereld van de bouw. Ik ben hier in terecht gekomen via een stage van school. Ik was 18 jaar oud. Mijn vader was destijds al aannemer, en mijn moeder werkte op kantoor als administratieve kracht. Ik vond het heel fijn dat mijn ouders zo goed konden samen werken. Tijdens mijn jeugd heb ik niet veel te maken gehad met het bedrijf van mijn vader en moeder. Ik ben begonnen met een krantenwijk, en heb hierna in de supermarkt van het dorp gewerkt. Ik voelde me op dit moment in mijn leven hier meer op mijn plek. Hier kwam verandering in na mijn eerste stage. Ik deed de opleiding bouwkunde en moest een stageplek gaan zoeken. Uiteindelijk kon ik terecht bij een bouwer als simpele timmerman. Dankzij mijn leeftijd was ik net oud genoeg om dit te gaan doen. In het begin vond ik het eigenlijk alleen maar heel erg zwaar werk. Leuk zou ik het zeker niet noemen. Maar ik denk dat dit kwam door het feit dat ik ‘ineens’ 5 dagen in de week vroeg aan de bak moest. Vroeg was ook bij mijn andere banen wel voor gekomen, maar zeker niet zo frequent als dit.

Passie

Na mijn stage kon ik nergens anders meer aan denken. Na een periode van gewenning was ik helemaal in mijn element gekomen. Vroeg op de ochtend een bakje koffie in de keet. Eerst alle bouwmachines inspecteren voor het gebruik van die dag. Hierna met de lift die ik zelf heb helpen bouwen omhoog naar het hoogste punt van het gebouw tot nu toe. Om te voldoen aan de stikstofeisen die deze dagen gelden bouwde dit bedrijf in houtskeletbouw, in plaats van met staal. Dit zorgde ervoor dat timmerlieden zoals ik meer werken hadden.

Eindproduct

Als projectontwikkelaar geef je vorm aan een gebouw, maar als werker op de bouwplaats maak je het product tot was het is. Ik vind dit een enorm gaaf gevoel. Ik kan dan zeggen, met mijn eigen handen heb ik de huizen van vele mensen voor mijn rekening genomen. En al deze mensen gaan op hun eigen manier een leven opbouwen, in iets dat ik heb gebouwd. Het gebouw waaraan ik meewerkte tijdens mijn stage heb ik in de anderhalve jaren na mijn opleiding helpen afbouwen. Ik kijk hier met veel trots op terug en kan niet wachten op een nieuw avontuur op de bouwplaats.