Sommige mensen kunnen door ziekte niet meer aan het werk. Langdurige zieke werknemers hebben meestal baat bij loopbaancoaching. Deze helpt de werknemer weer opnieuw te integreren in een baan. Loopbaancoaches beschikken over alle informatie omtrent dit arbeidsmarkt. Als je om wat voor reden dan ook bent ontslagen kun je een outplacement traject aanvragen. Je stroomt dan in bij een nieuwe werkgever. Als je volgens de bedrijfsarts niet meer in staat bent om verder te gaan in je huidige baan is aangepast of een nieuwe baan soms noodzakelijk. Een loopbaancoach zal jou het hele traject begeleiden. Je oude werkgever is verplicht je bij tweejarig ziekteverzuim maximaal twee jaar door te betalen. Als je langer ziek bent moeten jij en je werkgever voldoen aan de eisen van de wet verbetering poortwachter. De UWV kan sancties opleggen als jij of de oude werkgever niet voldoende inzet tonen in het re integratietraject. Ook een loopbaancoach kan hierbij hulp bieden.

Loopbaancoaching en trajecten

Soms weet je zelf misschien niet welk werk je leuk vindt en welk werk passend is. Een loopbaancoach zal aan de hand van een intakegesprek een profiel en zoekprofiel samenvoegen door al jouw wensen en talenten onder de loep te nemen. Deze zal een steun in de rug bieden bij het zoeken naar werk. Ook wordt je gemotiveerd een baan te behouden. Natuurlijk kun je met al jouw vragen over ziekte en werk bij deze coach terecht. De coach helpt je bewust te worden van persoonlijke omstandigheden en moeilijkheden. Er wordt samen naar een oplossing gezocht waar de regie nog steeds in jouw handen ligt. Jij bepaald uiteindelijk een richting die je uit wilt gaan.

Van oud naar nieuw werk

Als je ontslagen bent en je weet niet meer welke kant je uit moet, kun je loopbaancoaching inschakelen voor een outplacement traject. Er wordt aan de hand van de intake gekeken wie jij bent als persoon en wat jouw drijfveren zijn om bepaald werk te verrichten. Ook maakt de coach samen met jou een persoonlijk zoekprofiel zodat je klaar bent om samen vacatures te benaderen op de arbeidsmarkt. Tevens biedt de coach opties om eerst op een werkervaringsplek te starten en zo jouw belastbaarheid en talenten te toetsen. Je leert hoe jij een aantrekkelijk CV maakt en hoe jij je skills weet te overtuigen aan toekomstige werkgevers. Je leert dus jezelf goed in de spotlight te zetten op de arbeidsmarkt. Het gehele traject ondersteunt jouw jobcoach je bij de keuzes en sollicitaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *