Lekkere drankjes events

Ga jij een evenement organiseren? Naast een leuke locatie, de juiste muziek en lekkere hapjes wil je natuurlijk ook dat er voor iedereen wat lekkers te drinken is. Dit zijn de 4 meest populaire drankjes op events. Door deze te schenken is er voor ieder wat wils. Proost!

Eindeloos variëren met de gin-tonic

Gin-tonic, door de echte liefhebbers ook wel GT genoemd, is al jarenlang erg populair op feestjes, evenementen en het terras. Deze cocktail is dan ook zeer veelzijdig omdat je eindeloos kunt variëren met het soort gin, de tonic die je kiest en kruiden en fruit om het drankje af te maken. Wat je nodig hebt voor de perfecte gin-tonic: de beste ingrediënten, de juiste verhoudingen en een gezellige sfeer. Er zijn vele gin merken om uit te kiezen. Deze hebben een kruidige, zoete, bloemige of citrus smaak. Vanuit deze basis kies je de andere ingrediënten uit. Dit drankje doet het ook erg goed op de vrijdagmiddagborrel!

Champagne bij aankomst

Een glaasje bubbels maakt jouw evenement extra feestelijk. Ontvang je gasten met een glaasje champagne of een andere mousserende wijn en je hebt een mooie binnenkomer. Champagne is de meest bekende mousserende wijn. Deze mag alleen in de Champagnestreek in Frankrijk gemaakt worden. Doordat champagne zijn bubbels heeft gekregen door een tweede gisting op de fles zijn de bubbels extra verfijnd. Iedere champagne heeft een eigen karakteristieke smaak doordat er gevarieerd wordt met de drie soorten druiven: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Ook de lengte van de tweede gisting is anders bij de verschillende merken, wat zorgt voor een andere smaakbeleving.

Wijn en bier blijven populaire drankjes

Wijn en bier zijn de meest gedronken drankjes op een evenement. Sla verschillende soorten wijn in, zoals een frisse witte wijn en een lichte rode wijn en zorg voor een aantal verschillende bieren op de tap. Naast een pilsje kun je bijvoorbeeld ook witbier schenken of een IPA. Zo geef je jouw bezoekers de keuze en kunnen ze zelf kiezen voor het wijntje of biertje dat ze het lekkerst vinden.

Fris schenken op jouw evenement

Ten slotte moet er natuurlijk ook wat non-alcoholisch te drinken zijn. Kies voor populaire frisdranken, een lekker appel- of sinaasappelsapje, water met en zonder prik of prikwater met een smaakje. Ga regelmatig rond met dienbladen met water als er veel alcohol gedronken wordt zodat je gasten eraan herinnerd worden dat ze ook af en toe een glaasje water drinken. Komen er ook kinderen op het evenement dat je organiseert? Maak dan ook een grote kan met limonade.