Denman Brush Krullen

Wanneer je ooit in Zweden geweest bent, ken je waarschijnlijk wel het beeld van mannen die je in de loop van de dag iets onder hun bovenlip ziet leggen. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat dat nu precies was? Om je nieuwsgierigheid te doen kalmeren, dit is zeer waarschijnlijk Zweedse snus geweest.

Wat is snus?

Snus is in Nederland nog redelijk onbekend ook al komt hier steeds meer verandering in nu het roken van tabak als “ouderwets” wordt bestempeld. Bovendien voelt het bijna als misdaad als je ergens in het openbaar staat te roken. Een alternatief voor de “ouderwetse sigaret is natuurlijk een e-smoker maar ook deze doet vele wenkbrauwen fronsen als je m tevoorschijn tovert uit je jaszak. Je kunt het ongezien gebruiken, het valt niet op en heeft toch ongeveer hetzelfde effect als het roken van een sigaret. Daarbij is het ook nog eens minder slecht voor je longen!

Het verschil tussen snustabak en het nicotine zakje

In Nederland en zelfs in heel Europa zijn de regels rondom het verkopen van Snus anders dan in Zweden. Snustabak is dan ook verboden om te verkopen in Nederland, een alternatief voor deze tabaksoort is het nicotine zakje, deze heeft wel dezelfde werking maar bevat geen tabak. De werking kan overigens voor iedereen verschillend zijn. Dit hangt ook af van de sterkte en de smaak die je gekozen hebt. In de webshop is er een groot aanbod van verschillende nicotine zakjes te koop. Ben je een beginnend gebruiker en wil je eens zo’n zakje uitproberen? Gebruik dan de sterkte meter en begin bij een lichte variant.

Nicotine zakjes in allerlei soorten, sterktes en van diverse merken

Net zoals snus zijn de nicotine zakjes in allerlei soorten en sterktes te verkrijgen. De meest verkochte merken zijn Killa, Lyft, Pablo en Kurwa-snus. Al deze merken zijn verkrijgbaar in licht, gemiddeld, sterk en zeer sterk. Heb je nog nooit een nicotine zakje gebruikt, start dan met de lichte variant. Ben je een fervent gebruiker dan zijn de zakjes ook in rollen en bundels te koop. Wat voor een soort gebruiker je ook bent, er is altijd wel een nicotine zakje dat bij jou past. De smaken waaruit je kunt kiezen zijn; mint, bessen, citrus, drop, tropisch, cola en koffie. 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het vele malen gezonder is dan roken

Ondanks het bewezen is dat het gebruik van snus vele malen gezonder is dan roken, wordt in Nederland de verkoop verboden. Er hebben al vele rechtszaken plaatsgevonden om de zakjes tabak voor onder de bovenlip te legaliseren maar helaas tot nu zonder resultaat. Een vreemd besluit van onze overheid aangezien de bewijzen er in Zweden niet om liegen. Je ziet daar amper mensen roken, er is geen overlast en bovendien ligt er wetenschappelijk bewijs dat het gebruiken van nicotine zakjes een stuk gezonder is.

Ben jij ook benieuwd geworden naar het gebruik van Zweedse snus? Zoek jij een alternatief voor je sigaret of wil je gewoon eens een andere smaaksensatie ervaren? Neem dan eens een kijkje in de webshop https://snusshopnl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *