Soorten partytenten huren

Ben jij van plan om een feestje te geven of heb je een partytent nodig voor een evenement? Op het moment dat je gaat kijken voor een partytent valt het al snel op dat je heel veel keuze hebt. Er zijn diverse soorten partytenten die ieder voor een andere gelegenheid geschikt zijn. Welke het meest geschikt is hangt ook af van het aantal gasten en jouw budget. In de 1,5 meter maatschappij moet je wel wat meer ruimte rekenen per gast, dus huur een partytent die voldoende ruimte biedt. Welke soorten partytenten zijn er allemaal? Wij zetten ze voor je op een rij.

Partytent huren tip 1 – De reguliere partytent

De normale partytent staat op vier poten, heeft een neutrale kleur en is verkrijgbaar in vele formaten, van klein tot zeer groot. Een kleine partytent past goed in de tuin en is een leuke locatie voor jouw verjaardagsfeest, terwijl een grotere partytent wordt ingezet voor evenementen en grotere (personeels)feesten. De tenten zijn zowel te huur in een open versie of met flappen aan de zijkanten die je beschermen tegen regen en wind. Zo kan jouw feestje altijd doorgaan! Door heel Nederland heen zijn er partytenten te huur, van partytent huren Leeuwarden tot partytent huren De Peel.

Partytent huren tip 2 – Een snelle easy up tent

De easy up tent is ideaal als er nog veel is dat je moet regelen voor het feestje. Decoratie, het klaarzetten van de hapjes en drankjes, de indeling van de ruimte… er valt genoeg te doen als je een feest gaat geven. Het is dan ook fijn als jouw partytent in no time staat. Met een easy up tent staat de tent in ieder geval binnen een paar minuten, zodat je genoeg tijd overhoudt voor alle andere zaken.

Partytent huren tip 3 – De romantische pagodetent

De pagodetent is een uitstekende keuze voor een luxe evenement. Deze tent heeft een chique uitstraling en je kunt hier ook een romantische deuropening in laten plaatsen. Het duurt wat langer om deze tent op te zetten, maar dat zie je er dan ook aan af. Vaak wordt voor deze tent gekozen door mensen die bijvoorbeeld hun trouwfeest buiten in de tuin geven. Hier ontvang je jouw gasten in stijl met een glaasje bubbels bij de ingang om er een geslaagd feest van te maken.

Partytent huren tip 4 – Een ruime aluhal

De aluhal is rechthoekig en biedt zeer veel ruimte voor tafels en stoelen. Deze feesttent is niet alleen geschikt voor feesten en evenementen, maar ook voor lezingen en presentaties. Je hebt de keuze tussen dichte wanden of met plastic ruiten voor een meer open sfeer.