Activiteiten waarmee je moet uitkijken als je verslavingsgevoelig bent

Verslavingsgevoelig zijn is een eigenschap waar veel mensen mee worstelen. Het kan van een relatief onschuldige verslaving zijn tot een serieuze verslaving die ernstige gevolgen voor je gezondheid kan hebben. Zo kun je bijvoorbeeld verslaafd zijn aan een bepaald type voedsel, bijvoorbeeld chips. Dat is nog relatief schadeloos als je verder niet teveel ongezonde dingen eet. Echter, een verslaving aan alcohol of harddrugs heeft veel ergere gevolgen voor je gezondheid. Ben je verslavingsgevoelig en kom je wel eens in aanraking met drugs? Let dan goed op de volgende activiteiten. Een voorkomende feest-drug is bijvoorbeeld speed. Veel mensen hebben dit wel eens een keertje gebruikt. Toch is het ook een drug waar heel veel mensen verslaafd aan raken, zeker in het kader van de volgende activiteiten!

Uitgaan

Als eerste is er natuurlijk uitgaan. Stappen staat tegenwoordig vaak al gelijk in het contact komen met drugs. Als je verslavingsgevoelig bent en tijdens het uitgaan in aanraking komt met drugs, dan kan het al gauw zijn dat je het elke keer wilt gaan gebruiken als je uitgaat. Dit is een groot punt van aandacht. Als je merkt dat je altijd bij een feestje een bepaalde drug wilt gebruiken, probeer dan hulp te zoeken! Zo voorkom je bijvoorbeeld een mogelijke speed verslaving of ander soort verslaving.

Afvallen

Drugs worden ook vaak gebruikt als snel afvalmiddel. Ben je verslavingsgevoelig en bezig met afvallen? Probeer dan nooit te reiken naar drugs als afvalmiddel. Dat moet je sowieso niet doen, maar helemaal niet als je er gevoelig voor bent. Het afvallen van drugsgebruik werkt maar tijdelijk, dus je zult uiteindelijk eindigen met een verslaving en met al je kilo’s er nog aan! Zorg dat je dus altijd op een verantwoorde en gezonde manier afvalt, het liefst met behulp van een diëtist.

Concentreren

Voor mensen met concentratieproblemen en verslavingsgevoeligheid is het gebruik van concentratie-verbeterende middelen ook erg gevaarlijk. Medicijnen die worden voorgeschreven voor concentratiestoornissen zijn chemisch gezien een type amfetamine. Amfetamine is dezelfde stof die in veel harddrugs voorkomt. De medicijnen zijn natuurlijk veel lager gedoseerd, maar het kan toch voorkomen dat je verslaafd raakt aan het gebruik. Het probleem is dan dat je steeds meer van dezelfde medicijnen nodig hebt om het gewenste concentratie resultaat te behalen. Het is al helemaal een slecht idee om de medicijnen te vervangen door een sterkere drug. Dan ligt een serieuze drug-verslaving op de loer.

Mocht je merken dat jij of iemand anders in je omgeving voldoet aan een van de beschrijvingen in deze blog? Zoek dan direct hulp. Hulp voor milde verslavingen of beginnende verslavingen zijn vaak op te lossen via online therapie. Zo is de drempel om hulp te zoeken opeens weg! Neem dus alle signalen die je ziet erg serieus, want hoe eerder een (speed) verslaving wordt geconstateerd hoe beter je er van af komt!