Heb je ondertussen Netflix al helemaal uitgespeeld en ben je ook klaar met bordspelletjes? Dat is in deze tijd goed te begrijpen. Er zijn nog vrij weinig dingen om te doen en daardoor kan je soms wel is inspiratieloos worden. Wat de afgelopen maanden zijn intrede heeft gedaan zijn de stadswandelingen. Dit is een idee vanuit een aantal studenten. Zij vonden het zo erg voor de horeca dat ze al een lange tijd verplicht dicht moeten zijn en daarom kwamen ze met het idee van een stadswandeling met tussenstops bij horeca. Deze stadswandeling was dus het idee van vier studenten uit Rotterdam en veel steden nemen het nu al over wegens succes.

Rotterdam

Zoals hierboven al vernoemd is dit allemaal begonnen is Rotterdam. De stadswandeling vindt plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. Het begon met 3 verschillende tijdvakken waarop je de wandeling kon beginnen. Dit was om 11:00, 12:00 en 13:00. Om ophopingen bij Horeca tenten te voorkomen hebben ze die tijdvakken nu weggelaten en mag je nu zelf bepalen hoe laat je van start gaat. Ook kan je zelf de afstand van je wandeling bepalen. Er zijn routes van 5km, 10km en 15km. Bij de meeste routes heb je 5 stops waar je uit kan kiezen. Voorbeelden van hapjes en drankjes zijn bijvoorbeeld: koffie of thee met een koek, patatje stoofvlees, sushi, broodje kroket of een lekkere mocktail. Bij elke stop mag je zelf bepalen of je hier ook daadwerkelijk wat te eten koop of dat je nog even verder wandelt. Door het grote succes is deze wandeling ook in veel andere steden georganiseerd.

Andere steden

Dordrecht, Groningen, Alkmaar en Leiden. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van steden waar je ook zo’n gezellige stadswandeling kan maken. Ook is het leuk om het te combineren met een overnachting. Denk bijvoorbeeld aan hotel groningen. In elke stad zullen de lekkerste horecatenten open zijn waarbij je heerlijke hapjes en drankjes kan vinden. Dit gebeurt natuurlijk allemaal onder de juiste maatregelen en op afstand. Iedereen zal hier rekening mee houden zodat ze niet weer dicht moeten voor afhalen. Zo’n stadswandeling met route kost €3,50 en per horeca stop punt kan je dus zelf bepalen of je hier wat wilt eten of drinken met korting. Vaak kost dit rond de €5. Door hier aan mee te doen steun je de horeca en zorg je ervoor dat ze hopelijk blijven bestaan. Want voor iedereen is het maar de vraag tot hoe lang de horeca nog dicht zal moeten blijven. We hopen met zijn allen dat dit zo snel mogelijk kan en dat dit dan ook veilig en verantwoord kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *