WeQuit

Stoppen met roken is wat veel mensen wel willen doen, maar vaak weten ze niet hoe ze dit het best kunnen doen. De makkelijke oplossing zal natuurlijk zijn, koop geen nieuwe sigaretten en stop meteen met roken. Alleen is het niet zo makkelijk. Dit weten ze bij WeQuit ook en daarom hebben zijn een plan voor jou om je te helpen met stoppen. Het is namelijk zowel fysiek als mentaal zwaar om te stoppen. Dit komt omdat roken verslavend is en veel mensen de stoffen in een sigaret nodig denken te hebben om te blijven functioneren. Dit is natuurlijk niet waar want mensen kunnen ook zonder sigaretten leven, maar het gevoel dat je het niet kunt missen is het lastigste van het stoppen.

WeQuit

Waarom is het verslavend?

De reden dat roken zo verslavend is komt door de stof nicotine. Deze stof zal er namelijk voor zorgen dat je wilt blijven roken. Dit komt omdat de stof ook ervoor zorgt dat je je fijn en vrolijk voelt. Dit gevoel is te vergelijken met dopamine. Wanneer je dan een tijdje niet hebt gerookt zal het nicotine level in je lichaam minder worden en dat is niet goed. Je lichaam wil namelijk nicotine en je zult de drang krijgen om te gaan roken. Bij WeQuit zullen ze samen met jou gaan kijken hoe ze dit gevoel minder kunnen laten worden en dus ook je kunnen laten stoppen met roken.

Zelf stoppen

Volgens WeQuit is ook maar tien procent van iedereen die zelfstandig wil stoppen met roken hierin succesvol. Negentig procent van de mensen die is gestopt begint weer opnieuw met roken. Daarom is het dus verstandig om hier hulp bij te zoeken zodat je meer succes zal hebben met stoppen en gestopt blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *