Verwijderen van tatoeages met een laser is de meest effectieve manier om van ongewenste inkt af te komen. Elk jaar ondergaan meer en meer mensen een laserbehandeling.

Volgens deskundigen laat ruwweg 11% van de getatoeëerde mensen hun tatoeages verwijderen.

De meeste van onze klanten stellen veel vragen over het proces zelf. Maar het is belangrijk te begrijpen dat het proces niet eindigt wanneer de inkt verdwenen is.

Na elke sessie, moet je voor je huid zorgen. Een goede nazorg kan het verwijderingsproces zelfs versnellen.

Op zoek naar tips over hoe u uw genezende huid kunt verzorgen? Lees dan verder voor onze complete gids voor de nazorg van laser tatoeage verwijdering.

Tatoeages kunnen verwijderd worden van elk deel van het lichaam, van je tenen tot je armen tot je wenkbrauwen. Ongeacht waar het zich op uw huid bevindt, is het van cruciaal belang om veel aandacht te besteden aan het gebied, vooral in de dagen direct na de behandeling.

Bedek het gebied de eerste drie dagen met een laagje genezende antibiotische zalf. Houd het verband aan met gesteriliseerd gaas. Breng de eerste dagen geen andere crèmes of make-up aan op het behandelde gebied.

U kunt het verband na drie dagen verwijderen, maar houd het gebied zo schoon en droog mogelijk. U kunt ook vaseline, Aquaphor of hydrocortisoncrème aanbrengen om het gebied te hydrateren terwijl het geneest

Vitamine E zalf is ook nuttig, omdat het beschadigde huidcellen helpt te herstellen.

En u moet altijd een sunblock (SPF 25+) dragen als u naar buiten gaat. Blootstelling aan de zon is een van de slechtste dingen voor de huid na laser verwijdering.

Kan je douchen na laser tatoeage verwijdering?

Zodra je het verband hebt verwijderd, kun je douchen en het behandelde gebied wassen. Echter, je moet hoge druk water vermijden. Reinig het gebied voorzichtig met milde zeep en dep het droog.

Dompel het gebied niet onder tot het volledig genezen is. Vermijd baden, warme baden en zwembaden, omdat deze de kans op infectie kunnen vergroten.

Tip: https://tattoonomore.nl/

Houd uw immuunsysteem sterk tussen en na de behandelingen

Hoe sterker uw immuunsysteem, hoe sneller uw huid geneest. Een gezond immuunsysteem helpt uw lichaam de wond te herstellen en infecties te bestrijden.

Er zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om snellere resultaten te zien:

Drink veel water. Het lichaam gehydrateerd houden is de sleutel tot het behoud van een sterk immuunsysteem. Het helpt bij het wegspoelen van gifstoffen en het herstellen van bloedcellen, die de sleutel zijn tot het voorkomen van infecties.

Verminder de alcoholconsumptie. Te veel alcohol kan uitdroging veroorzaken, wat het genezingsproces vertraagt. Vermijd alcohol indien mogelijk volledig.

Rook niet. Als u rookt, moet uw immuunsysteem harder werken om de verontreinigende stoffen te verwijderen. Je lichaam kan dan niet zo hard werken om je huid te genezen. Niet-rokers zien betere resultaten en hebben meestal minder behandelingen nodig.

Lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging verhoogt de doorbloeding. Een verhoogde bloeddoorstroming helpt de inktdeeltjes in uw huid af te breken. Direct na de behandeling moet u een paar dagen niet sporten. Maar zodra uw huid korstjes vertoont, kan lichaamsbeweging het tatoeage verwijderingsproces bevorderen.

Twee dingen die je MOET vermijden

Als je snellere en effectievere resultaten wilt zien, zijn er twee dingen die je absoluut moet vermijden.

#1. Stel jezelf niet te veel bloot aan de zon

Na een laser tatoeage verwijdering behandeling, moet je het behandelde gebied uit de zon houden. Als je tussen de behandelingen door verbrandt, moet je de volgende behandeling uitstellen totdat je huid weer de normale kleur heeft.

Door behandelingen uit te stellen, wordt het proces verlengd en duurt het langer voordat u permanente resultaten ziet.

En niet alleen zonnebrand vertraagt het genezingsproces – elke hoeveelheid zonnebank kan hetzelfde effect hebben. Zorg ervoor dat je je huid bedekt met zonnebrandcrème en kleding of verband als je van plan bent om tijd in de zon door te brengen.

#2. Pluk geen korstjes of open blaren

Blaasjes en korstjes zijn natuurlijke bijwerkingen van het genezingsproces. Het is verleidelijk om aan je huid te pulken. Vermijd dit ten koste van alles.

Het openen van de wond verhoogt niet alleen het risico op infectie, maar verlengt ook het genezingsproces.

En zolang u korstjes of blaren op uw huid heeft, vermijd dan het scheren van dat gebied. Als u een scheermesje gebruikt, kunt u de wond per ongeluk openmaken.

Voor het beste resultaat laat u korstjes eraf vallen en blaren vanzelf uitdruipen.

De totale genezingstijd na een laserbehandeling is ongeveer 4 tot 8 weken. Maar, wat je doet tijdens die weken kan het genezingsproces verhogen of verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *