tiramisu

Tiramisu een heerlijk van origine Italiaanse dessert. Het is helemaal niet moeilijk om dit heerlijke nagerecht zelf te maken. Daarom geven we je graag wat tips die helpen om dit dessert nog lekkerder te maken.

Je kan er heerlijk mee variëren

We kennen dit heerlijk Italiaanse nagerecht als een combinatie van lange vingers, mascarpone, ei, cacao, koffie en wat alcoholisch drank. Zo maak je de tiramisu op de klassiek manier. Daar is overigens niets mis mee. Deze klassieker is echt heerlijk maar het leuke is dat je er ook mee kan variëren. Neem in plaats van de wel bekende amaretto eens een keer koffielikeur.

Daarnaast kan je ook nog variëren met koekjes. In plaats van lange vingers kan je ook speculaasjes biscuitjes of Bastogne koeken gebruiken.

Wil je iets heel anders uit proberen in plaats van de klassiek versie. Probeer dan eens een aardbeien tiramisu met verse aardbeien en bijvoorbeeld een laagje met aardbeiengelei of jam erdoorheen. Hou je van een heerlijke frisse citroensmaak? Maak dan eens een citroentiramisu met limo cello en een laagje citroengelei of lemon curd.

tiramisu

Iets anders dan rauwe eieren

Een van de ingrediënten van dit Italiaanse dessert is rauwe ei Er kan een reden zijn waarom je liever geen rauwe eieren wil gebruiken. Je kan het ei ook vervangen door bijvoorbeeld slagroom. Dit smaakt anders maar misschien net zo of nog wel lekkerder dan de klassieke versie met rauw ei erin. Een aanrader om het gewoon een keer uit te proberen.

Laat het een tijdje in de koelkast staan

Heb je dit heerlijke nagerecht gemaakt? dan wil je deze eigenlijk gelijk proeven en opeten. Maar toch moet dit een tijdje in de koelkast staan om een beetje op te stijven. Hoe verleidelijk het ook is om gelijk op te eten laat de schaal of schaaltjes een tijdje in de koelkast staan. Als de mogelijkheid er is om tot de volgende dag te bewaren dan smaakt het nog lekkerder. Door dat de drank en alles goed in het geheel door gedrongen is geeft dit nog meer smaak. Gebruik je rauw ei? Dan moet je deze echt de volgende dag na het maken op zijn laatst opeten. Dit in verband met het rauwe ei dat er doorheen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *