kerstverlichting

Wil je jouw huis of kantoor een extra dosis kerstsfeer geven? Dat kan je het beste doen door zelf kerstverlichting te maken van oude producten. Dit is niet alleen enorm leuk om te doen, maar het recyclen van producten leidt bovendien tot minder afval! Oude blikken zijn hiervoor ideaal, je maakt, zonder al te veel werk, prachtige en volledig originele sfeerverlichting voor in huis.

Blikken voor kerstverlichting

Wat voor blikken kan je het beste gebruiken voor kerstverlichting in huis? Dat maakt eigenlijk niet heel veel uit. Hoge blikken met een niet al te dikke wand zijn het gemakkelijkst om te bewerken.

HandmadeChristmas hashtag on Twitter | Tin can lanterns, Can lanterns, Diy  christmas lights

Kerstverlichting maken van Blikken

We gaan je stap voor stap uitleggen hoe jij een geweldige sfeer kan creëren bij jezelf thuis of op kantoor!

  1. Vind de beste blikken en het juiste gereedschap


Voordat je jouw creativiteit de vrij loop kunt laten moet je eerst alle benodigdheden bij elkaar zoeken. Zoek eerst naar de blikjes die je wilt gebruiken. Dit kunnen gebruikte conservenblikjes zijn of bestel een aantal nieuwe blikken. Vervolgens heb je het juiste gereedschap nodig. Om gaatjes in het blik te maken is een priem het beste, maar een ander scherp voorwerp zou natuurlijk ook kunnen werken.

  1. Aan de slag!

Nu we alles hebben kunnen we aan de slag. Neem als voorbeeld de afbeelding die je hierboven ziet staan, hier zie je een voorbeeld van hoe jouw blik eruit kan gaan zien!

Pak je blik en maak, vanaf de buitenkant, met je priem gaatjes in de romp van het blikje. Maak van alle gaatjes die je prikt een letter of mooie vorm (bijvoorbeeld een kerstboom). Heb je meerdere blikjes? Dan kunnen die blikken samen een mooi woord spellen.

  1. Haal de sfeer in huis!

Nu je het blikje naar je eigen hand gezet hebt kan je het thuis op een mooi plekje neerzetten. Stop in elk blik een kaarsje en in het donker zullen de blikjes gegarandeerd een prachtige toevoeging zijn bij iedereen thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *