Hoe verzorg jij ’s ochtends én ’s avonds je huid?

Wist je dat de huid het grootste orgaan is van je lichaam? Het neemt gemiddeld ongeveer 1,7 vierkante meter in beslag. Daarnaast is de huid niet alleen je grootste orgaan maar ook een van de belangrijkste organen. Je verteld je bijvoorbeeld hoe gezond je bent en beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Maar hoe verzorg jij je huid eigenlijk? Of sterker nog, verzorg jij je huid eigenlijk wel? In dit blog vertellen waarom je huid verzorgen zo belangrijk is en hoe je dit ’s ochtends én ’s avonds het beste kunt doen.

Waarom is je huid verzorgen zo belangrijk?

We vertelden net al dat je huid je grootste en een van je belangrijkste organen is. Door de dag heen beschermt jouw huid jouw lichaam tegen zon, vuil en andere invloeden van buitenaf. Je huid is als het ware een spons. Maar dat is niet het enige wat de huid kan. De huid laat ons ook zien hoe gezond we zijn. Denk bijvoorbeeld aan blauwe plekjes of puistjes. Hiermee laat je huid zien dat er iets niet in orde is. Echter is onze huid best teer en zeker met al die invloeden van buitenaf heeft onze huid versterking nodig. Die versterking geven wij door middel van verzorgingsproducten. Met zonnebrand beschermen wij onze huid tegen de zon, met een dagcrème hydrateren we onze huid en zo zijn er nog vele verschillende dingen waarmee wij iets voor onze huid kunnen beteken. Een van de gedeeltes van de huid is je gezicht. Je gezicht is eigenlijk de hele dag blootgesteld aan al die invloeden terwijl andere lichaamsdelen nog bedekt zijn met kleding. Hierdoor heeft ons gezicht het meeste te verduren en moeten ons gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds optimaal verzorgen.

Hoe verzorg je, je gezicht?

We beginnen met de avondroutine. Je huid heeft de hele dag vuil, zweet en andere viezigheden moeten verwerken. Meestal zijn deze viezigheden helemaal doorgedrongen in je poriën en verwijderen met alleen water gaat helaas niet. Om deze viezigheid weg te krijgen die je een reinigingsproduct te gebruiken. Dit is een speciaal soort zeep voor je huid. Is je eenmaal gereinigd breng dat altijd een nachtcrème aan zodat jouw huid nachts optimaal wordt gehydrateerd en weer even op krachten kan komen. De volgende ochtend heeft jouw huid zich weer helemaal kunnen herstellen en zich kunnen ontdoen van de laatste vuiltjes en viezigheden. Deze heeft de huid zelf naar buiten gedrongen. Het is belangrijk om deze er ’s ochtends weer goed af te halen met het reinigingsproduct zodat jij met een frisse start kan beginnen. Breng na het reinigen altijd een dagcrème aan met spf om jouw huid gedurende de dag te beschermingen tegen alle invloeden van buitenaf, inclusief zonneschade. Kies altijd wel een product die aansluit op jouw huidsoort. Verzorgingsproducten kunnen echter soms best prijzig zijn. Ik gebruik daarom altijd een vergelijker om het assortiment online te vergelijken. Door een vergelijker te gebruiken betaal jij nooit teveel en heb je toch de beste producten.

Leave a Comment