Vietnam, het beste van alles

We houden allemaal van vakantie maar op avontuur gaan, is niet voor iedereen weggelegd. Maar wat nu, als je cultuurliefhebbers, avonturiers en ontspanners in je familie of vriendengroep hebt en toch met z’n allen op vakantie wilt gaan. Dan ben je op zoek naar een land wat voorziet in alle drie die dingen. Maar welk land is nu zo divers?  Nou Vietnam bijvoorbeeld. Dit prachtige land in Zuid oost Azië, is helemaal hip onder reizigers. Zowel onder de beginnelingen op het gebied van reizen als onder de veteranen. Dit komt omdat het land dus zo divers is maar ook overzichtelijk en veilig. Wat is er dan voor iedereen te vinden tijdens een rondreis Vietnam? Ik vertel het je in deze blog. Lees je mee?

De cultuurliefhebber

De echte cultuurliefhebbers zijn altijd op zoek naar kennis over de geschiedenis van een land en over het heden. Daarnaast mengen zij zich het liefst tijdens hun reizen tussen de locals om helemaal op te kunnen gaan in de cultuur van een land. In Vietnam kan dat allemaal heel goed. Het land heeft een rijke cultuur en geschiedenis en de mensen daar staan erom bekend dat ze enorm gastvrij en accepterend zijn. Bezoek de tempels en de markten en waan je in het authentieke Vietnam.

De avonturier

Voor de avonturier is er ook genoeg te doen. Zo kan je achterop een motor springen om je van A naar B te laten vervoeren of kun je gaan rotsklimmen in een gebied zoals Halong Bay. Omdat het land zowel een divers binnen landschap heeft als een kust kan je er ook voor kiezen om te gaan mountainbiken op ruig terrein of te gaan kitesurfen aan de kust. Maak het zo avontuurlijk als je zelf wilt. Er is in ieder geval iedere dag wat te beleven op je rondreis Vietnam.

En de ontspanner

Als je genoeg hebt van al dat cultuur snuiven of toe bent aan een dag zonder adrenaline dan kan je ook prima ontspannen in één van de prachtige resorts van Vietnam. Maak een verfrissende duik in het zwembad, eet zoveel Vietnamese loempia’s als je wilt of steek je voeten in het witte zand van één van de vele adembenemende stranden.

Een vakantieland voor iedereen, de cultuurliefhebber, avonturier en ontspanner. De wereld stopt immers niet bij Frankrijk. Ga op onderzoek en voor je het weet, heb je de vakantie van je leven. Een reis die niemand van jullie groep ooit zal vergeten.

Leave a Comment