vegan vitamine d3

Lees over vegan vitamine D3. Zoals wellicht bekend is het in ons werelddeel voor iedereen mogelijk om variatie in het menu te krijgen, maar desondanks kampen velen met tekorten van bepaalde elementen. Een voorbeeld van zo’n element zijn bepaalde vitamines die we niet uit ons voedsel halen.

vegan vitamine d3

Vegan en te weinig zonlicht

Een voorbeeld van personen die met tekorten kampen is die grote groep die zaken uit het menu weg gaan laten zonder het goed te vervangen. De schijf van vijf is niet voor niets zo gekomen, en ook niet voor niets staan daar dierlijke producten bij. Je kan niet ongestraft voor altijd zomaar bepaalde voedingsstoffen schrappen, want dan ontstaan er tekorten. Nu is vitamine D3 een element wat wij meer uit zonlicht halen en niet uit ons voedsel, vandaar een artikel over vegan vitamine D3. Een gegeven is dat de ene vegan niet te vergelijken is met de ander, en misschien is dat ‘vleesverlater’ het beste. Mensen die bewust voor een menu kiezen met minder vlees, maar de ballen in de soep wel opeten, zullen niet gauw een tekort krijgen.

Antizonnebrandcrème met een beschermingsfactor

Dat velen een tekort hebben aan zonlicht, dus ook een tekort aan vitamine D3, komt omdat wij noordelijk zitten. Het heeft zich bewezen, richting Spanje hebben de mensen geen tekort, in ons gebied een klein tekort, en in Scandinavië moeten de mensen wel bij slikken. Als zij dat niet doen kan dat kwalijke gevolgen hebben zoals gevoeligheid voor het ontwikkelen van bepaalde ziektes en problemen met het skelet. Dat er meer tekorten ontstaan is mogelijk een gevolg van te goede antizonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of zelfs 50. Vroeger bouwden de mensen in de zomer een buffer op voor de winter. Omdat we ouder worden moet onze huid ook langer mee, goed smeren is daardoor noodzaak, maar kennelijk blokkeren wij dan niet alleen de schadelijke elementen van zonlicht. Het is noodzaak om de tekorten aan te vullen, en vooral die groep die niet volgens de schijf van vijf eet moet opletten, slik daarom vegan vitamine D3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *